in

SUBOTA U KAŠTELIRU: Djeci stiže motorizirani Djed Mraz, a za one malo veće koncert

Park u centru Kaštelira spreman za druženje i koncert - Foto Tanja Kocijančić

Općina Kaštelir-Labinci i udruga Mladi za sve pokrenuli su ove godine program “Ususret Božiću”. S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, ovi će blagdani biti mirni i bez masovnih okupljanja, ali ipak će biti događanja za sve generacije.

Budući da su baš svi mališani iz nižih razreda u samoizolaciji, neće biti prethodno dogovorenog programa u parku gdje im je Djed Mraz trebao uručiti poklone uz prigodnu priredbu.

Sinoć na sjednici Vijeća dogovoreno je na koji će način ipak razveseliti djecu, kako im ne bi uskratili blagdansko veselje i iščekivanje.

Pa će tako sutra, 18. prosinca, motorizirani Djed Mraz tijekom popodneva poklone djeci uručiti na kućnom pragu – već kada moraju ionako biti doma. Ima ih ukupno 62, pa će se Djedica sutra naraditi dok svakog obiđe.

No, kako ne bi bili uskraćeni i učenici viših razreda, općina je odlučila iznenaditi i njih. Pa su tako osigurali poklon pakete Djeda Mraza i za njih a mogu ih doći preuzeti u općinsku upravu od ponedjeljka, 20. prosinca.

Za sve malo starije predviđen je koncert porečkog Acoustic Dua u parku iza crkve od 19 do 21 sat, za što je općina dobila odobrenje nadležnog stožera.

Park je već prigodno uređen i ukrašen, a bit će i ponude pića u tri adventske kućice.

klara lukašić ministrica vučković predrag pliško foto tanja kocijančić marčana vrtić

Svečano otvoren VRTIĆ U MARČANI – Vučković: To je velik poticaj demografskoj obnovi hrvatskih sela

Advent Poreč 2021. - Foto Tanja Kocijančić

Odlična atmosfera i ispunjen grad na otvorenju Adventa Poreč