in

Osnovnoškolci posjetili istarsku policiju

Foto Policijska uprava istarska

Učenici osnovne škole Vidikovac ”iz prve ruke“ vidjeli su kako je to biti policajac ili policajka

Šezdesetak razdraganih učenika osnovne škole Vidikovac je 18. i 20. ožujka posjetilo prostorije Policijske uprave istarske te su ”iz prve ruke“ stekli uvid o tome što to sve policija radi i koja sredstva koristi u svom radu.

Policijski službenici dočekali su djecu te su im predstavili kako izgleda jedan radni dan policajca. Nakon početnog pozdrava koji im je uputio načelnik Policijske postaje Pula – Pola Vjekoslav Vukšić, uslijedilo je razgledavanje šaltera upravnih poslova, nakon čega su mališani sa zanimanjem obišli dežurstvo policijske postaje i prostorije za zadržavanje i ispitivanje. Zanimalo ih je i kako izgleda rad kriminalističkih tehničara i je li on onakav kako gledaju u filmovima i serijama na televiziji. Za uspomenu na svoj posjet policiji ponijeli su na papirićima svoje otiske papilarnih linija.

Svoj posjet završili su razgledavanjem policijskih vozila pri čemu su oduševljeno palili svjetlosne i zvučne znakove na policijskom presretaču, a velik broj djece se poželio fotografirati i uz policijski motocikl.

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom se istarska policija nastoji približiti svojim sugrađanima, posebice najmlađima, kako bi im približila policijski poziv i odgovornost koju on nosi.

Izvor: PU Istarska

Foto Pixabay ilustracija kriptovaluta bitcoin

Još jedan Istrijan “nasjeo”: Preko aplikacije upoznao ”stručnjaka” za kriptovalute i ostao bez novca

Foto Marinela Žiković - Poreč

PROMJENA: Stiže naoblačenje, za vikend moguć i snijeg