in

Otkazani Dani Zigante tartufa

U samom srcu Istre, u dolini rijeke Mirne, od Huma i Buzeta, podno Sovinjaka, Motovuna, Oprtlja i Grožnjana smjestila se Motovunska šuma, bogato šumsko područje koje skriva jedan od najskupocjenijih plodova zemlje – tartuf. I to onaj bijeli. Lov na njega započinje 1. rujna i trajati će sve do kraja godine, piše portal Istragram.hr.

Dani Zigante tartufa su i istinski gastronomski doživljaj koji gosti iz svih krajeva svijeta posjećuju u velikome broju zbog kulinarskih inovacija i doživljaja. Sajam i izložba tartufa idealna su prilika za upoznavanje i degustaciju istarskih bijelih i crnih tartufa te njegovu prezentaciju.

Nažalost, ove zbog epidemije koronavirusa tradicionalna tartufarska maratonska manifestacija koja bi započinjala sredinom rujna i trajala do sredine studenog neće se održati. Otkazani su Dani Zigante tartufa 2020!

Livade su se posljednjih 20 godina proslavile ovom velikom tartufarskom manifestacijom. Posjet malenom mjestu Livade je u 2019. godini bila rekordna, s više od 45.000 turista iz cijeloga svijeta. 

Sredina listopada rezervirana je za tradicionalnu Fieru u Livadama koju organizira Općina Oprtalj i istoga vikenda se u Motovunu održava Sajam terana i tartufa.

Buzetu pripada prvi tjedan studenog mjeseca s manifestacijom Vikend tartufa. Svi navedeni programi su sada pod upitnikom. Epidemiološki, Istra je u crvenom polju važnog posezonskog austrijskog tržišta što je posljedica univerzalnog ocjenjivanja. Istra, Kvarner i Primorje imaju bolju epidemiološku sliku i situaciju od Slovenije, Austrije i Italije. Je li se moglo bolje?

Izvor Istragram.hr 

VRSAR – Uskoro 2. izdanje ‘GOLOŽECE DI ORSERA’ – gourmet događaja posvećenog istarskim delicijama i namirnicama

Slovačka Hrvatsku stavila na crvenu listu, Danska na narančastu, a Poljska zabranila letove