in

Plenković: U Hrvatskoj će se raditi sastojci za Pfizerovo cjepivo

Premijer/Twitter Vlade

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade najavio kako će se u tvornici u Savskom Marofu proizvoditi DNK predložak za izradu cjepiva Pfizera.

“Prošlog tjedna smo premašili broj milijun cijepljenih sugrađana prvom dozom cjepivom, a nakon toga ubrzana dinamika se nastavila. S jučerašnjim danom došli smo do ukupnog broja od 1.109.161 cijepljenih jednom dozom. Trećina odraslog stanovništva primila je barem jednu dozu cjepiva. Do 30. lipnja očekuje se da će biti procijepljeno između 50 i 55 posto odraslih. Mislim da ćemo ovom dinamikom sasvim sigurno ostvariti svoj cilj. Još jednom bih pozvao sve građane da se cijepe te zahvalio svima koji rade na programu cijepljenja”, rekao je Plenković na početku svog uvodnog obraćanja.

Dodao je da su u tijeku završni razgovori i planiranje uvođenja zelenih digitalnih putovnica za Hrvatsku. “Ta potvrda važna je nastavak normalnog života. Zainteresirani smo da se u EU što prije postigne dogovor kako bi Hrvatska kao turistička zemlja mogla prihvatiti sve koji žele doći u Hrvatsku.

U Savskom Marofu proizvodit će se sastojci za Pfizerovo cjepivo protiv koronavirusa, najavio je Plenković.

“Razgovarao sam s čelnim čovjekom Pfizera o razdoblju koje je pred nama, dobili smo potvrdu da će se njihova tvornica u Savskom Marofu uključiti u proizvodnju materijala za cjepivo. Tvornica u Savskom Marofu radit će DNK predložak za izradu cjepiva Pfizera, odnosno sastojke za cjepivo. U Hrvatskoj će se raditi sastojci za Pfizerovo cjepivo. Riječ je o investiciji od 10 milijuna dolara, bit će zaposleno još 30 ljudi”, kazao je.

Izvor N1

Bez vode 21. svibnja dijelovi Tara

TAR: Tehnički pregled traktora na školskom igralištu