in

Početak tjedna na rovinjskoj rivi rezerviran za sajam MERCATINO

Foto udruga REkreator - Mercatino Rovinj

I ove godine udruga REkreator organizira – MERCATINO, sajam domaćih i handmade proizvoda koji se odvija od lipnja do rujna u Rovinju. Projekt je pokrenut 2020. godine na inicijativu brojnih lokalnih proizvođača u nastojanju da im pomogne u prezentaciji i plasmanu njihovih proizvoda, a održava se na gradskoj rivi, Obali Pina Budicina.

Kroz kontinuirano održavanje, MERCATINO je postao prepoznatljivi ljetni sajam koji okuplja male proizvodne obrte, umjetnike i kreativce i tako građanima i posjetiteljima približava autohtonu ponudu, a ove se godine održava kao dvodnevna manifestacija, uz podršku Grada Rovinja.

Novo izdanje MERCATINA 22. i 23. 8. 2022.

Članovi udruge REkreator pozivaju vas na novo druženje s umjetnicima i kreativcima na rovinjsku gradsku rivu, u ponedjeljak 22.8. od 18-23h te u utorak 23.8. od 10-23h. 

U ponudi sajma naći će se razni proizvodi manufaktura – uporabni i dekorativni predmeti i suveniri, autorski nakit, dizajnerska odjeća i modni dodaci, prirodna i ručno rađena kozmetika. Posjetite MERCATINO i doživite jedinstveno iskustvo kupnje unikatnih i dizajnerskih proizvoda direktno iz ruku njihovih autora.

Kruzeri su generatori turističke potrošnje, ali i uzročnici ‘overturizma’

Foto Grad Poreč

Rast cijena u turizmu nastavit će se i u 2023. godini