in

POMOĆ ŽIVOTINJAMA: Porečke SOS Šape osnovale ogranak u Rovinju

Udruga za zaštitu životinja SOS Šape Poreč od jučer djeluje i u Rovinju.

-Udruga SOS Šape djeluje na velikom području Istre i ovakva udruživanja nam trebaju kako bi mogli ostvariti svoje ciljeve i težnje. Sretni smo i ponosni što su nas odabrali za svoju udrugu, što nam daju svoje povjerenje i uvjereni smo da ćemo zajedno još više toga postići. U Rovinju se okupio impresivan broj volontera, svi redom iskusni u spašavanju i borbi za prava životinja, pišu porečke volonterke.

Jedno od hranilišta za mačke u Rovinju

Iako su povezani već duže vrijeme, razmjenjuju često ideje i iskustva, jučer su se otputili u Rovinj da se s nekima bolje upoznaju i obiđu jedno od brojnih mačjih hranilišta.

Rovinjski volonteri se dugo muče s brojnošću i stanjem mačaka na terenu, a unatoč svim naporima i činjenici da i Grad Rovinj sterilizira mačke, situacija se ne popravlja, nestajanja i trovanja su česta, a mačića ima na svakom koraku.

U eri korone situacija je osobito teška – restorani ne rade, a stranih gostiju i vikendaša nema, tako da mace hrani samo lokalno stanovništvo. To i podatak da na nekim hranilištima ima i preko 30 maca čine ovu zimu dugom i teškom.

-Želite li podržati rad SOS Šape Rovinj možete to učiniti doniranjem hrane i potrepština za mace, učlanjenjem u Udrugu i volontiranjem – sve to ako se javite u inboks FB grupe https://www.facebook.com/sossaperovinj ili donirati na račun Udruge za zaštitu životinja SOS Šape, poručuju volonterke.

Račun je:

IBAN HR79 2340 0091 1109 1187 1, SWIFT/BIC PBZGHR2X ili

PayPal sospawsporec@gmail.com (uz napomenu – Donacija za SOS šape Rovinj)

Vozio pijan u naselju preko 100 km/h

POREČ: U kinu “Medo sa sjevera 2: Ključevi kraljevstva” i “Zaštitnik”