in

POREČ: U kinu “Medo sa sjevera 2: Ključevi kraljevstva” i “Zaštitnik”

U porečkom kinu ovog se tjedna mogu pogledati dva zanimljiva filma – jedan je animirani za djecu a drugi akcijski s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi. Evo što se nudi u programu Pučkog otvorenog učilišta.

četvrtak, 21. 1., petak, 22. 1. i subota, 23. 1. u 18.00

Medo sa sjevera 2: Ključevi kraljevstva

izvorno ime: Norm of the North 2

redatelj: Tim Maltby, Richard Finn

žanr: animirani

uloge: Saša Buneta, Bojan Navojec, Mirela Videk, Goran Vrbanić, Dado Ćosić

trajanje: 90 minuta

sadržaj: Daleko od svoga doma na Arktiku, polarni medo Norm i njegova tri prijatelja nalaze se u New Yorku koji je postao njihov dom. Grad se uskoro nađe u opasnosti, a Norm u nevolji u kojoj biva optužen za zločin koji nije počinio. Podršku pronalazi u prijateljima koji mu pomažu da skine ljagu sa svog imena i spasi svoje kraljevstvo.

četvrtak, 21. 1., petak, 22. 1. i subota, 23. 1. u 20.00

Zaštitnik

izvorno ime: The Marksman

redatelj: Robert Lorenz

žanr: akcija

uloge: Liam Neeson, Juan Pablo Raba, Katheryn Winnick, Teresa Ruiz, Jacob Perez

trajanje: 108 minuta

Sadržaj: Uz granicu Amerike i Meksika Jim Hanson, rančer i veteran Vijetnamskog rata, živi teško. Žena mu je nedavno preminula od raka, a ranč financijski stoji vrlo loše i banka mu prijeti oduzimanjem svega. Život mu se naglo mijenja nakon susreta s ilegalnim imigrantima, majkom i sinom, koji prelaze granicu Amerike i Meksika preko njegovog zemljišta. Rosa sa sinom Miguelom i „vodičem“ koji ih vodi preko granice bježi od brutalnog meksičkog narkokartela. Nakon krvavog obračuna majka pogiba, a Jim postaje branitelj maloljetnog dječaka koji je prestravljen razvojem događaja. U bijegu od kartela dvojac razvija poseban odnos, a nakraju Jim preuzima ulogu herojskog zaštitnika koji će napraviti sve u svojoj moći da zaštiti Miguela.

POMOĆ ŽIVOTINJAMA: Porečke SOS Šape osnovale ogranak u Rovinju

Porečki poduzetnici donirali 40 grijalica za Petrinju i Glinu