in

Poreč: Bruno Šimleša u Domu i Galiji s umirovljenicima

Šimleša u porečkoj knjižnici - Foto Gradska knjižnica

utorak, 24. svibnja na „Istoj strani(ci)“ naći će se korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Porečumirovljenici i članovi Kluba Galija i gost u projektu, pisac, kolumnist, predavač, televizijski voditelj i diplomirani sociolog, autor brojnih knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, Bruno Šimleša.

Gradska knjižnica Poreč pripremila je u sklopu projekta „Na istoj strani(ci) – Neispričane priče“, drugu po redu radionicu za korisnike porečkog Doma „Mislima i emocijama osnažujemo vitalnost“ koja će, uz Šimlešino vodstvo, započeti u 11 sati.

Istoga dana u 17 satiu Klubu umirovljenika Galija, započet će prva po redu književna večer „Održavanje mentalne i emocionalne vitalnosti“ u okviru projekta „Na istoj strani(ci) – Pričajmo o nama“.

Oba su programa usmjerena je na povećanje socijalne uključenosti ranjivih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti. Njihov je cilj osnaživanje kulture čitanja u Poreču kod osoba starijih od 54 godine, a koje su najizloženije riziku od socijalne isključenosti. Brojnim aktivnostima poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija, prilagođenim ciljnim skupinama, podižemo javnu svijest o važnosti čitanja. 

Autor će našim sugrađanima govoriti kako održati svoju vitalnost, ne samo fizičku, već i mentalnu i emocionalnu, te koliko uopće stanje duha utječe na stanje tijela, i ono najvažnije – što svatko od nas može napraviti da bude što vitalniji.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

Djeca na plaži upoznaju morski svijet - Foto DND Marčana

MARČANA U MOM OKU – Učenici upoznali more uz pomoć Svjetlane Lupret Obradović

Foto JK Vega Pula - Antonio Poretti

Iz pulske Vege: Tedi Leonardelli prvak Hrvatske, Lea Rakovac brončana