in

Iz pulske Vege: Tedi Leonardelli prvak Hrvatske, Lea Rakovac brončana

Foto JK Vega Pula Antonio Poretti

Od petka do nedjelje Jedriličarsko Društvo Val iz Crikvenice bio je domaćin Otvorenog Prvenstva Hrvatske u klasi ILCA 6, koja je ujedno i olimpijska klasa za žene. Na Prvenstvu je sudjelovalo 39 jedriličara i jedriličarki iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Ukrajine i Turske.

Foto JK Vega Pula - Antonio Poretti
Tedi Leonardelli – Foto JK Vega Pula – Antonio Poretti

Jedrilo se po laganom levantu, jačine 7-8 čvorova. Od predviđenih 9 jedrenja odjedreno je njih 5, od toga su tri jedrenja odjedrena u petak, a dva u subotu. U nedjelju se nažalost uopće nije islovljavalo zbog preslabog vjetra. U takvim uvjetima tijekom cijele regate dominirale su djevojke. Ukupna pobjednica regate je domaća Ursula Balas iz JD Val Crikvenice, drugoplasirana je naturalizirana olimpijka Elena Vorobeva iz JK Splita, koja je imala isti broj bodova s trećeplasiranim Puležanom Tedijem Leonardellijem iz pulske Vege, koji je odnio i titulu prvaka Hrvatske. 

Tedi je prvak Hrvatske u kategoriji muških seniora i muških U19, kao i prvak u konkurenciji muških U17. Tedi je od drugoplasiranog Splićana Maria Novaka bio bolji za dobrih dvadesetak bodova. U konkurenciji muških U17 drugoplasirani je bio Luka Fatović iz YC Zagreb, a trećeplasirani Tedijev klupski kolega Vedran Čelić. 

“Jako sam sretan, nisam očekivao ovakav plasman i borbu s Ursulom i Elenom. Čestitam im na medaljama, ovo je bio sjajni vikend za mene i klub, ” rekao nam je Tedi.

U ženskoj konkurenciji prvakinja Hrvatske među seniorkama je Ursula Balas, dok je u konkurenciji U19 prvakinja Splićanka Petra Marendić iz JK Mornara, drugoplasirana je Crikveničanka Carla de Carina iz JD Val, a odmah iza nje je Puležanka Lea Rakovac iz JK Vege. 

Lea je regatu završila brončana u konkurenciji djevojka U19 te kao prvakinja među djevojkama U17.

Foto JK Vega Pula - Antonio Poretti
Foto JK Vega Pula – Antonio Poretti

Trener JK Vege, Antonio Poretti, uspjeh svojih jedriličara prokomentirao je: “U Crikvenicu smo otišli bez velikih očekivanja, posebice jer ILCA 6 nije njihova primarna klasa u kojoj jedre. Oni se većinu vremena pripremaju i treniraju u klasi ILCA 4, zato smo jako sretni s osvojenim medaljama.” 

Jedriličarima iz JK Vege ovo je bila dobra priprema za predstojeća europska i svjetska prvenstva. Za samo tri tjedna putuju u Poljsku na Europsko Prvenstvo u klasi ILCA 4 te odmah nakon njega putuju za Grčku gdje se jedri Europsko Prvenstvo U19 u klasi ILCA 6.

Tekst Nina Hinić iz JK Vege

Fotografije snimio Antonio Poretti iz JK Vege

Šimleša u porečkoj knjižnici - Foto Gradska knjižnica

Poreč: Bruno Šimleša u Domu i Galiji s umirovljenicima

vrsar

VRSARSKI UČENICI među 10 posto najboljih matematičara u Hrvatskoj!