in

POREČ: “Cabernet Sauvignon & plava riba” počeo vrhunskim delicijama u Spinnakeru

Foto TZ Poreč - Manuel Paljuh - Cabernet sauvignon i plava riba u Spinnakeru

Održan prvi u nizu od tri događaja u sklopu novog eno-gastronomskog doživljaja u Poreču – Cabernet Sauvignon & plava ribaTri petka za tri putovanja u otkrivanje sljubljivanja vina i plave ribe uz vrhunske chefove u porečkim restoranima

Foto TZ Poreč - Manuel Paljuh - Cabernet sauvignon i plava riba u Spinnakeru
Foto TZ Poreč – Manuel Paljuh – Cabernet sauvignon i plava riba u Spinnakeru

Manifestacija pod nazivom Cabernet Sauvignon i plava riba nastala je spajanjem istomišljenika i vrhunskih chefova, sommeliera koji su uvidjeli te isprobali ovu kombinaciju posebne vinske sorte i jednostavnosti koju donosi na stol jelo spravljeno od plave ribe. No, naravno da se u ovoj eno-gastronomskoj priči, vino i riba predstavljaju na jedan drugačiji i zanimljiv način koji će svim sudionicima garantirati nezaboravne doživljaje okusa i mirisa.  

U petak, 3. studenog održan je prvi od tri eno-gastro evenata i to u restoranu Spinnaker uz chefa Gorana Hrastovčaka i sommeliera Emila Perdeca (F&B Manager Plave lagune). Bila je to idealna prilika da se u ugodnoj atmosferi restorana Spinnaker sazna zanimljiva povijest ove vinske sorte koja je zasjala u Istri i njezinu povezanost s plavom ribom. Prisutnima su se pozdravnim govorima obratili sommelier Emil Perdec i direktor Turističke zajednice Grada Poreča, Nenad Velenik toplo zahvalivši svim prisutnima na dolasku naglasivši da je ovo početak jedne nezaboravne priče koja je do sada ostala neispričana, a dijelom je našeg identiteta. Među gostima je bio prisutan i dr.sc. Marijan Bubola iz Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča koji je ispričao kratku povijest Cabernet Sauvignona i njegovom nastanku prije skoro 500 godina te činjenicu da je danas jedna od najzasađenijih sorti grožđa na svijetu. 

Foto TZ Poreč - Manuel Paljuh - Cabernet sauvignon i plava riba u Spinnakeru
Foto TZ Poreč – Manuel Paljuh – Cabernet sauvignon i plava riba u Spinnakeru

Svaki od tri slijeda večere bio je predstavljen riječima chefa Gorana Hrastovčaka koji je pomno opisao gostima što se nalazi na tanjurima, a potom je uslijedila i prezentacija vina od strane sommeliera Emila Perdeca i mladih sommeliera restorana Spinnaker. Za kraj je i pastry chefica Dragana Kovačević predstavila desert kojim je zasladila nepca već oduševljenih gostiju.

Uz nevjerojatnu hranu, pila su se i veličanstvena vina nekih od najboljih istarskih vinara poput vina Vicinim, Roxanich, Laguna i Poletti, a potonji se pridružio večeri te iz prve ruke prenio iskustva s uzgojem Cabernet Sauvignona. Uz istarska, za aperitiv se moglo kušati vino iz susjedne županije, vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog.

-Očekujemo gastronomska iznenađenja i u sljedeće dvije večeri 10. i 17. studenog, kada nam nove gastro priče donose chefovi Hrvoje Zirojević u restoranu Peterokutna kula i David Skoko u restoranu Divino, poručili su iz Turističke zajednice grada Poreča.

Cijelu fotogaleriju pogledajte na našem Facebooku klikom OVDJE

Bez vode 7. i 8. studenog Perci i naselja u Višnjanu

policija

Istarska policija obilježila Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića