in

POREČ: Državno prvenstvo u oranju izazvalo veliki interes publike

Foto Grad Poreč - 19. državno prvenstvo u oranju

Devetnaesto državno natjecanje u oranju, održano je danas u Poreču i pokazalo se kao pravi event zanimljiv svima. Orači, podijeljeni u 12 ekipa natjecali se na lokaciji u ulici Karla Huguesa, točnije između piste aereo kluba i nogometnog kampusa. Pozdravne riječi na početku natjecanja okupljenima uputili su državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i izaslanik ministrice Tugomir Majdak, istarski župan Boris Miletić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Nakon toga 12 ekipa iz isto toliko županija, s po dva orača, jedan s plugom ravnjakom i jedan s plugom premetnjakom krenuli su u nadmetanje.

Foto Grad Poreč - 19. državno prvenstvo u oranju
Foto Grad Poreč – 19. državno prvenstvo u oranju

Natjecanje u oranju okupilo je i brojne zainteresirane, posjetitelje i zabavni popratni program, uz degustaciju lokalnih proizvoda. U kategoriji plugova premetnjaka najbolji je bio Josip Martinović iz Koprivničko-križevačke županije, u kategoriji plugova ravnjaka Željko Goldašić iz Karlovačke županije, a ekipno najbolja je bila Koprivničko – križevačka županija. Predstavnici Istre bili su Patrik Momić iz Tara i Goran Pištan iz Poreča.
Organizatori natjecanja su Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Istarska županija, Grad Poreč, Ministarstvo poljoprivrede i Udruga orača Istarske županije.
Prvaci natjecanja po kategorijama osigurali su si nastup na Svjetskom natjecanju u oranju koje će se iduće godine održati u Estoniji, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč - 19. državno prvenstvo u oranju
Foto Grad Poreč – 19. državno prvenstvo u oranju
Istarski natjecatelj Goran Pištan u društvu političara na otvaranju - Foto Tanja Kocijančić
Istarski natjecatelj Goran Pištan u društvu političara na otvaranju – Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić – Štand Istarske županije

Više fotografija i videa s današnjeg prvenstva pogledajte na našoj Facebook stranici na linkovima:

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid02NmhP6Gnf6quvT5bG9v2EvNU61zx1sVRK5Bt8aY4m3GLrT9J2t9HoK6NUYFLhDs7ol

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid02vVZSdrSuBVUjsBy7dejxwSDbtKjSDRYcVnZyKELEKurCsC14Rprk178TzTFE9fZ1l?notif_id=1696059225942438&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Eva Leona Komšić osvojila zlato na Svjetskom kupu - Foto KK King

POREČ: Kiksboksačica Eva Komšić osvojila zlato na Svjetskom kupu

Svjetski dan turizma u Kašteliru - Foto Tanja Kocijančić

U Kašteliru obilježen Svjetski dan turizma uz degustaciju domaćih proizvoda