in

POREČ: Istra kup – turnir u preponskom jahanju okupio brojne mlade jahače

Konjički turnir Istra cup u Zelenoj laguni

Peto kolo Istra Kupa – natjecanja u preponskom jahanju održano je proteklog vikenda u Poreču u Zelenoj Laguni, u organizaciji Konjičkog kluba Philipos Poreč iz Mugebe.

Istra cup u Zelenoj laguni
Konjički turnir Istra cup u Zelenoj laguni

Sunčan dan, pogodna temperatura i ugodan prirodni ambijent Zelene lagune, priredili su posjetiteljima ali i samim natjecateljima vrhunski doživljaj ovog konjičkog sporta. Istra Kup, nakon Žminja, broji peto ujedno i predzadnje kolo, na kojem je bilo 62 starteva, na oko 40-ak konja.

Na svečanosti otvaranja, sve su natjecatelje i okupljene pozdravili gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, te predsjednica KK Philipos Kosjenka Mikulčić Babić.

U organizaciji KK Philipos, odjahano je pet utakmica u visinama: 60, 80, 90, 100 i 110 cm, za koje je parkur pripremio cerftificirani parkurist iz Mađarske Zoltan Kiss , a sudio zagrebački dvojac Mladen Brezić i Sanja Olujić.

Konjički turnir Istra cup u Zelenoj laguni
Konjički turnir Istra cup u Zelenoj laguni

-Nas trenere iz Istre posebno veseli to što naši mladi jahači mogu steći prva turnirska iskustva lokalno, u nastupima  na manjim visinama, bez da pri tom moraju ići izvan županije. Time preponsko jahanje postaje i financijski i logistički manje zahtjevno i za roditelje, ali i za nas trenere iz Istre, kazala je Mikulčić Babić, ujedno i licencirana trenerica, te istaknula da je ovakav turnir kruna međuklubske suradnje u konjičkom sportu Istre.

Na utakmici s preponama visine 60 cm bilo je 20 starteva . S obzirom da je natjecanje po principu ex equo, svi koji su prošli bez kaznenih poena, dobili su rozetu i smatraju se pobjednicima.

Na natjecanju u preskakanju prepona na 80 cm na idealno vrijeme, slavila je Mia Mattichio na grlu A.M.B April Sun, zatim Zara Štoković na Tari, a trećeplasirana je Melani Žajgar na kobili Sangrija.

U utakmici na 90 cm, prva tri mjesta odnijele su Petra Radojčić na grlu Lord Hunter, druga je Agnese Galant na Wentti, a treće mjesto pripalo je Melani Žajgar na Sangriji u ukupnoj konkurenciji od  13 jahača.

Utakmicu na visini od 100 cm jahalo je ukupno 5 jahača, a slavila Viktori Nefat na Opri, drugo mjesto zauzela je Suzana Haber na Moonlight a treća je bila mlada Lana Štoković na Princes of Village.

Na najviših 110 cm , nastupala su ukupno 4 jahača, a dvije najbolje sa nula kaznenih bodova: Viktori Nefat i Ana Labinjan, jahale su baraž – posebno zanimljiv dvoboj u utrci na vrijeme, gdje je konačnu pobjedu odnijela izvrsna Viktori Nefat na kobili Opra. Drugo mjesto je tako pripalo Ani Labinjan na kobili Elsa Olala a treće mjesto osvojio je Denis Gugić na Histria Cro.

Sudionici i organizatori su, zadovoljni uvjetima u Zelenoj laguni isti turnir najavili i dogodine.

Ove godine u Istri ubijene 3 žene – Istra traži strože kazne za obiteljske zlostavljače

Foto Festival kratkog metra PR

Završio prvi Festival Kratkog Metra u Novigradu – Pobjednici srpski i talijanski filmovi