in

Poreč jedan od samo tri gradova kojima je dodijeljen Certifikat „Grad za mlade“

Foto TZ Poreč

Poreč, jedan od najboljih gradova za život u Hrvatskoj koji svojim dosljednim trudom na poboljšanju kvalitete života stanovnika kontinuirano podiže letvicu i ostalim jedinicama lokalne samouprave, od ovog je tjedna vlasnik Certifikata „Grad za mlade“. Naime, Povjerenstvo donijelo je prošlog tjedna konačnu odluku o dodjeli Certifikata, na temelju javnog poziva iz siječnja ove godine. Sve kandidature prošle su ukupno tri razine evaluacije te su u konačnici tri grada – Poreč, Križevci i Pregrada, zadovoljila sve potrebne kriterije, izvijestila je Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Certifikat “Grad za mlade” dodjeljuje se onim gradovima  koji su zadovoljili sve potrebne kriterije odnosno najmanje 50 posto kriterija u svakom od osam tematskih područja (Participacija, Demografski poticaji i mjere, Zapošljavanje, Mobilnost, Zdravlje i sport, Rad s mladima i kultura, Obrazovanje i informiranje) te ukupni postotak ovisno o broju stanovnika (do 10 tisuća – 60 posto, do 35 tisuća – 70 posto, više od 35 tisuća – 80 posto). Članovi Povjerenstva koji odlučuju o dodjeli certifikata predstavnici su relevantnih organizacija i institucija u području rada s mladima. Riječ je o Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu, Agenciji za mobilnost i programe Europske unije, Mreži mladih Hrvatske, Savezu Društava “Naša djeca” te Udruzi gradova u Republici Hrvatskoj.

Dodjelu Cetifikata „Grad za mlade“ prokomentirao je i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

– Poreč je po prosjeku godina stanovništva najmlađi grad u Istri i jedan od gradova s najviše zaposlenih ispod 30 godina, tako da je dobivanje Certifikata „Grad za mlade“ za nas potvrda kontinuiranog rada za mlade i s mladima. Došla je u pravom trenutku jer smo upravo pred početkom javne rasprave o Lokalnom programu za mlade 2022.-2026., kao i otvaranju Kluba za mlade. Istovremeno, on nas i obvezuje da stalno, kroz suradnju s mladima, osmišljavamo nove projekte i programe koji će mladima u našem gradu dodatno olakšali svakodnevni život kroz sva tematska područja, kazao je gradonačelnik Peršurić.

Izvor Grad Poreč

POREČ: “Kraljica šoka” u nedjelju protiv Češke, u subotu druženje s navijačima

Foto TZ Vrsar

Slovenski učenici borave u Vrsaru – Kušaju i posjećuju najbolje što se nudi