in

POREČ: Kamere bilježe svaki prometni prekršaj na Narodnom trgu – i to 24 sata!

Zbog velikog broja upita građana, predstavnika mjesnog odbora i vlasnika poslovnih prostora u vezi nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila na Narodnom trgu u Poreču, Grad Poreč pokrenuo je pilot projekt postavljanja dviju kamera koje će automatski prepoznati prekršaj nepropisno parkiranih, odnosno zaustavljenih vozila.

Kamere su postavljene ponajviše iz razloga da se označena parkirna mjesta za dostavu propisno koriste, odnosno ne dulje od 30 minuta, kako bi se i drugim dostavnim vozilima omogućilo propisno parkiranje u centru Grada, zbog smanjenja stvaranja gužvi i sigurnosti svih sudionika u prometu. Parkirna mjesta za dostavna vozila i parkirna mjesta rezervirana za invalide nerijetko su popunjena automobilima kojima ona nisu namijenjena, najčešće turistima. Pravo na parkiranje na označeno parkirno mjesto osobe s invaliditetom mogu ostvariti samo na temelju rješenja o znaku pristupačnosti koju izdaje nadležno tijelo na ime osobe s invaliditetom odnosno udruge osoba s invaliditetom.

Dvije postavljene kamere uključene su 24 sata, te će od sada umjesto prometnih redara snimati situaciju na Narodnom trgu koja je jedna od najfrekventnijih lokacija u Gradu. Kamere će bilježiti prekršaj, verificirat ga prometni redari, a podaci o vlasniku vozila dobivat će se od MUP-a. Postava kamera je pilot projekt, međutim ukoliko će se pokazati uspješnim, razmatrat će se mogućnosti postavljanja i na drugim frekventnim lokacijama u gradu.

Stoga Grad Poreč još jednom mole sve vozače da pravilno koriste označena parkirna mjesta u gradu kako bi izbjegli sankcije, a sve sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama i projektom Smart City.

Izvor Grad Poreč

VIŽINADA: Susret povodom Sv. Barnabe uz povijest Venecije i prezentaciju fresaka

korona covid pexels dezinfekcija

Istra – Tri novozaražena, od toga jedan iz “uvoza”