in

VIŽINADA: Susret povodom Sv. Barnabe uz povijest Venecije i prezentaciju fresaka

Foto Povijesni muzej Istre

Zajednica Talijana Vižinada organizira susret povodom Sv. Barnabe s događanjima u petak, 11. lipnja, i nedjelju, 13. lipnja. Sutra će program početi u 18 sati svetom misom u crkvi Sv. Barnabe a uslijedit će predstavljanje fresaka koje će voditi povjesničar umjetnosti Marino Baldini.

U nedjelju u 18.30 na Velikom trgu dipl. arheologinja i kustostica Muzeja grada Pazina pričat će o povijesti Venecije u Vižinadi. Bit će to vođena tura tijekom koje će posjetitelji moći razgledati spomenike, crkve i druge znamenitosti u srcu stare Vižinade.

Predsjednica ZT-a Neda Šainčić Pilato istaknula je da će u sklopu programa, također, prezentirati brošuru u kojoj će biti predstavljene sve freske, crkve, spomenici i ostale znamenitosti koje se nalaze u mjestu. Brošuru na dvadesetak stranica izdala je Zajednica Talijana Vižinada, a cijeli program obilježavanja sv. Barnabe sufinancirala je Talijanska unija.

U sklopu bogatog programa u subotu će se u Vižinadi s početkom u 19 sati kod Battistelline šterne održati tradicionalni Verši na šterni, koji će okupiti čakavske pjesnike koji će čitati publici svoje stihove. Organizator je Gradska knjižnica Poreč uz potporu Općine Vižinada.

Mažoretkinje Višnjan osvojile puno medalja na Državnom prvenstvu

POREČ: Kamere bilježe svaki prometni prekršaj na Narodnom trgu – i to 24 sata!