in

POREČ: Na plažama zavijorile se Plave zastave

Na gradskoj plaži u Špadićima danas je i službeno podignuta Plava zastava, međunarodno priznanje i simbol očuvanog okoliša. Plave zastave vijore se na 53 plaže u Hrvatskoj, od čega njih čak 10 na porečkim plažama, koje su i ove godine ispunile zahtjevne kriterije Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE). ,

Plava zastava u Špadićima i spasitelji

Radi se o plažama „Gradsko kupalište“, koje iduće godine obilježava punih 20 godina statusa Plave zastave, te gradske plaže „Špadići“ i „Špadići-Materada“, kao i plažama koncesionara Plave Lagune -naturističkog centra „Ulika“ , hotela „Laguna Materada“, hotelskog naselja „Bellevue“, hotela „Laguna Galijot“, hotela „Laguna Parentium“ hotela Molindrio i plaži hotela „Lotosi“.

Plaže kojima je dodijeljena Plava zastava nude kvalitetne usluge, imaju čistu obalu, te su uredne i primjereno opremljene. Ovaj prestižan simbol dodjeljuje se isključivo onim plažama koje udovoljavaju zahtjevima koji se postavljaju prema određenim kriterijima, no ono što im je zajedničko je to da u svakom trenutku vode brigu o kakvoći mora i obale, edukaciji te informiraju javnost o očuvanju okoliša. Nagrada se dodjeljuje na razdoblje od godinu dana i treba se svake godine ponovno zaslužiti.

– Plave zastave krase porečke plaže već duži niz godina kao potvrda kvalitete mora, visoke razine uređenja plaža, ali i prisutnosti spasilačke službe te drugih sadržaja ključnih za sigurnost i uređenost., rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić na podizanju Plave zastave, na kojem su mu se pridružili i gradski pročelnici Damir Hrvatin i Marino Poprat, kao i direktor TZ Poreč Nenad Velenik, te članovi Mjesnog odbora Veli Maj Michela Bravar Kovačić i Vili Čuš. Prisutni su bili i predstavnici spasilačke službe, kojima je gradonačelnik poželio mirno ljeto sa što manje intervencija.

Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE), utemeljena 1981. godine. Trenutno je u program uključeno više od 45 zemalja svijeta kojima je turizam jedan od strateških ciljeva. 

Izvor Grad Poreč

Capak: Najesen ćemo svakako cijepiti djecu, planiraju se nagrade za one koji se cijepe

SŠ MATE BALOTE POREČ: Poseban roditeljski sastanak “Jedna uspješna godina iza nas”