in

POREČ: Na Vinistri se može uživati još samo u nedjelju

Vinistra na Peškeri 2021. - Foto Danilo Dragosavac

Nadaleko poznate istarske sorte – malvazija, teran i muškat s prekrasnim pogledom na more i stari grad Poreč. Tu su još i mirisne istarske rakije, craft ginovi i brojne senzacije za istinske foodije – od istarskih sireva i čipseva, čokolada s tartufima, do istarskog pršuta i slasnih burgera isključivo od domaćih namirnica. Savršena je to pozivnica za posjetiti Vinistru, najugledniju izložbu vina u zemlji koja je okupila najbolje vinare te proizvođače brojnih delicija. Posebnom ugođaju pridonosi ambijent porečke uvale Peškera.

Vinistra na Peškeri – 19.06.2021. – Foto Danilo Dragosavac

“I sami smo iznenađeni velikim brojem posjetitelja u ova dva dana. Sretni smo što unatoč brojnim izazovima i nakon godine pauze i dalje vlada veliki interes za Vinistru. Sjajno je da se ljudi mogu ponovo družiti, a još je ljepše uz dobru kapljicu, pokoji zalogaj te dokazano odličnu atmosferu koju ova manifestacija pruža”, izjavio je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre.

Istrani su tako na samom početku sezone još jednom pokazali da su vrhunski domaćini i predstavili su svoju bogatu i originalnu ponudu. Zahvalni posjetitelji uzvraćaju velikim odazivom i sjajnim raspoloženjem s vrhuncem u predvečernjim satima uz neprocjenjivi zalazak sunca.

U nedjelju Vinistra je za posjetitelje otvorena od 14 do 21 sat. Dnevna ulaznica stoji 150 kuna, a svaki posjetitelj dobiva na dar ekskluzivnu kristalnu čašu i vaučer od 30 kuna za Pop-up vinoteku.

Vinistra – vino se toči u ekskluzivnim čašama – Foto Danilo Dragosavac
Vinistra – Foto Tanja Kocijančić

KAŠTELIR: Terenska nastava električnim biciklima po Parenzani oduševila učenike

Javni poziv za posao popisivača i kontrolora za popisa stanovništva