in

KAŠTELIR: Terenska nastava električnim biciklima po Parenzani oduševila učenike

Učenici Područne škole Kaštelir u zadnjem tjednu ove školske godine odradili su aktivno svoju terensku nastavu i to električnim biciklima po ruti od Labinci prema Parenzani .

Da se vrijeme može kvalitetno iskoristiti pokazuje terenska nastava na kojoj su sudjelovali učenici 6. i 7. razreda PŠ Kaštelir, koji su s razrednicima, a pod vodstvom djelatnika tvrtke iz Labinci Cycle Croatia biciklirali električnim biciklima od Labinci prema Parenzani, zatim do Markovca, Vrbanovice, Rogovića te natrag u Labince.

Učenici su na biciklističkoj turi od 30 km dobili vrijedne informacije o zdravom i aktivnom životu i informacije o važnosti biciklizma te prometnim pravilima koje dovode do sigurnosti svih dionika prometa. U Hrvatskoj je istaknut problem pomanjkanja formalne edukacije, odnosno prometnog odgoja u nastavnom kurikulumu stoga agencija Cycle Croatia ističe njezinu važnost.

Program za osposobljavanje i obučavanje biciklista već se godinama provodi unutar HAK-a, no važno je da takav program uđe i u školski kurikulum kako bi se osvijestila bitnost bicikliranja te vođenja zdravog i aktivnog života.

Osim aktivnog bicikliranja učenici su na Parenzani dobili zadatak istražiti njenu važnost kroz povijest u sklopu Escape rooma.

-Zahvaljujemo se agenciji Cycle Croatia i njezinim djelatnicima koji su donirali vožnju električnim biciklima učenicima i time im omogućili aktivnu i edukativnu terensku nastavu u skladu s epidemiološkim mjerama, poručili s iz škole.

Izvor OŠ Jože Šurana Višnjan

NOVIGRAD: U nedjelju Dan joge za sve

Vinistra na Peškeri - Foto Danilo Dragosavac

POREČ: Na Vinistri se može uživati još samo u nedjelju