in

POREČ: Netko je ukrao tek posađene čemprese iz akcije “Zasadi stablo, ne bud panj”

Čempresi na Materadi prije krađe

-Na Materadi je netko ukrao friško posađene sadnice čempresa. Naravno, jednostavno je nemoguće na svakom kantunu imati postavljen videonadzor, tako da je sve prijavljeno policiji pa ćemo vidijeti. Tužan sam jer se radi o društvenom, našem zajedničkom dobru, objavio je danas gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na svom Facebooku.

Ovako izgleda plaža nakon krađe – Foto Facebook Loris Peršurić

Svake godine, dodaje, sadi se stotine sadnica drveća, dijele se besplatno svima koji žele, da bi “naša djeca mogla uživati u njihovom hladu, da ostane nešto u trajno nasljeđe svima nama, da imamo uređene zelene površine, plaže, jednostavno još ugodniji grad za život…i onda se ovakve stvari događaju. Još i plaža Materada Sjever koja je zadnjih godina uređena i odlično prihvaćena od svih, jer je dobila i mjesto za roštilj, igralište, tuševe i ostalo”, piše gradonačelnik.

Poreč se i ove godine uspješno uključio u nacionalnu akciju kolektivne sadnje drveća “Zasadi stablo, ne bud panj”. Besplatne sadnice dijelile su se na Velikom parkiralištu zadnjeg petka u studenom i mogao je uzeti drvo tko god je želio. A ne krasti ih po plažama. K tome, svi su mjesni odbori dobili dodatne sadnice koje su posađene po svim naseeljima.

Pa se pitamo – kome trebaju ovi čempresi?

POREČ: Gradska knjižnica objavila literarni natječaj “Nagrada Laurus nobilis”

Najgore u Izoli: Tuča i tornado poharali slovensku obalu: ‘Izgledalo je kao sudnji dan‘