in

POREČ: Nova Vas slavi Rokovu uz misu, sportske turnire, domaću tržnicu i Hit Revival Band

Rokova 2019. - Foto Grad Poreč

Tradicionalni boćarski turnir Boćarskog kluba Nova Vas i susjednih boćarskih klubova, koji će se odigrati sutra (12.08.2022.) s početkom u 11 sati na tamošnjem boćalištu, uvertira je u proslavu blagdana sv. Roka, koje ovo porečko naselje slavi kao svog patrona. Istog dana, u 16 sati na polivalentnom igralištu igrat će se i malonogometnih turnir između ekipa iz naselja na području župe sv. Roka.

Na sam blagdan sv. Roka, u srijedu, 16.08. u 11.00 sati održat će se sveta misa u župnoj crkvi u Novoj Vasi, te tradicionalna procesija ulicama mjesta
U 18 sati na Rotondi starta tradicionalna dječja biciklijada, a sudjelovati mogu svi od 9 godina i stariji. Vozi se po Parenzani, šumskim i poljskim putevima, te je poželjan MTB bicikl. Svi sudionici mlađi od 16 godina obvezni su nositi zaštitnu kacigu.
Od 18 sati na potezu od crkve do polivalentnog igrališta otvara se i domaća tržnica lokalnih proizvođača koji će promovirati svoja vina, maslinova ulja , povrće i voće. Večernja zabava održat će se istog dana uz Tu i tamo bend s gostima na Rotondi, dok će na polivalentnom igralištu nastupiti HIT REVIVAL bend i DJ Dez. Posjetitelje očekuje i gastro ponuda, a za djecu je predviđen je zabavni dio uz napuhance, vrtuljke i ostalo. .

Proslava sv. Roka održava se u organizaciji MO Nova Vas i uz potporu Grada Poreča, objavili su iz Grada Poreča.

fešt pedoći santa marina 2019

Tar-Vabriga: FEŠTA OD PEDOĆI u subotu uz bogatu gastro ponudu, Alenom Vitasovićem i plesnim spektaklom

Foto Grad Poreč

POREČ: Nakon 60 godina u novom ruhu – Obnovljena Velika vijećnica