in

POREČ: Padobranci iz Katara, Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata na nebu iznad Žatike

Padobranci u Poreču na natjecanju u skokovima - Foto Grad Poreč

Na nebu iznad Poreča proteklog se vikenda šarenilo mnoštvo padobrana, sve u sklopu padobranskog natjecanja Cumulus Cup – Poreč 2022, održanom na sportskom aerodromu na Žatiki u organizaciji Aerokluba Cumulus. Natjecanje je okupilo četrdeset natjecatelja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, te Osijeka, Zagreba, Sinja, uz istarske predstavnike iz domaćina Aerokluba Cumulus.

Padobranci u Poreču
Padobranci u Poreču

– Natjecanje se odvijalo u preciznim skokovima na cilj s visine od tisuću metara, visinskim skokovima s četiri tisuće metara, te dodatnoj disciplini – skijanju na vodi po čemu smo jedinstveni u svijetu, ističe Goran Ratkajec, predsjednik Aerokluba Cumulus.

Padobranci u Poreču
Padobranci u Poreču

Kako dodaje, porečkom natjecanju su kroz tjedan prethodile pripreme vojnih i civilnih timova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara koji koriste priliku za prvi ovosezonski trening za Svjetsko prvenstvo i svjetske kupove, a padobranci s Bliskog istoka natjecanjem i uvjetima su oduševljeni, što su podijelili i na svojim društvenim mrežama.

Padobranci u Poreču
Padobranci u Poreču

U subotu u prijepodnevnim satima odrađene tri serije skokova na cilj, a potom su se odvijali visinski skokovi. Ostvareni su kvalitetni rezultati skakača, jer su već na treninzima sportaši prikazali zavidnu formu i kvalitetne rezultate.

U nedjelju nakon završetka natjecanja podijeljene su medalje najboljima u kategorijama – nacionalnom, međunarodnom, juniorskom, pojedinačnim, grupnim i muškoj i ženskoj konkurenciji, a sve je podijelio porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Ovo je ujedno i kriterijsko natjecanje za odabir kandidata za nastup na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu padobranaca u Češkoj, priopćeno je iz Grada Poreča.

Poreč: Članovi Centra za inkluziju u utorak otvaraju svoju izložbu

Foto TheDigitalWay - Pixabay - Ilustracija krađa auto provala

Ne samo što nije platio račun, nego im je još i otuđio dostavno vozilo