in

Poreč: Članovi Centra za inkluziju u utorak otvaraju svoju izložbu

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama na području Istre održavaju se brojne izložbe likovnih radova članova centara za inkluziju i pomoć u zajednici.

Tijekom svibnja, a povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u šest gradova u Istri održavaju se izložbe slika u sklopu 1. Festivala likovnih radova naših korisnika.

Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Bile su već izložbe u Bujama, Novigradu i Labinu a slijedi u Poreču sutra, 24. svibnja, u 11 sati u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta i Puli 31. svibnja u 11 sati u čitaonici Kluba umirovljenika Pula—Giardini 14.

Izložba u Poreču bit će otvorena do 28. svibnja 2022.

Radno vrijeme galerije: pon – sub: 10.00 -12.00, 18.00 – 21.00

Foto RK Poreč

Mladi porečki rukometaši u završnici Prvenstva Hrvatske – Danas, 23. svibnja, igraju protiv Varaždina

Padobranci u Poreču

POREČ: Padobranci iz Katara, Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata na nebu iznad Žatike