in

Poreč: Pisac Bruno Šimleša uljepšao dan korisnicima Doma za starije i nemoćne

Šimleša s korisnicima - Foto Dom za starije i nemoćne Poreč

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč u utorak 24. svibnja u sklopu projekta  „Na istoj strani(ci) – Neispričane priče“ gostovao je Bruno Šimleša, pisac, kolumnist, predavač, televizijski voditelj i diplomirani sociolog, autor brojnih knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti.

Foto Gradska knjižnica Poreč šimleša dom za starije i nemoćne
Foto Gradska knjižnica Poreč

Šimleša je s korisnicima Doma razgovarao o temi vitalnosti, utjecaju stanja duha na stanje tijela, kao i o izborima vlastitog ponašanja u očuvanju vitalnosti. U ime korisnika i osoblja dobrodošlicu u porečki Dom autoru je zaželjela ravnateljica Sandra Ćakić Kuhar.

Bila je to zanimljiva radionica prožeta humorom i smijehom u kojoj su korisnici Doma dobili priliku, u razgovoru s autorom, razmijeniti svoja životna iskustva i tako doprinijeti međugeneracijskoj solidarnosti i razumijevanju. Radionica je zaključena dugim i toplim pljeskom te pozivom za ponovno gostovanje u Poreču.

Šimleša i Ćakić Kuhar - foto Dom za starije i nemoćne Poreč
Šimleša i Ćakić Kuhar – foto Dom za starije i nemoćne Poreč

„Na istoj strani(ci)“, projekt je Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, saznajemo od ravnateljice Ćakić Kuhar.

Fotografije – Dom za starije i nemoćne Poreč

Foto Tanja Kocijančić

Poreč: Otvorena izložba korisnika Centra za inkluziju – Dođite pogledati radove i podržite ih!

Ilustracija Pixabay.com kamere video nadzor

Na hrvatske ceste dolazi 1.727 digitalnih superkamera. Uvodi se novi sustav video nadzora i detekcije