in

POREČ: Plesna predstava na svili USB-a kao najljepši poklon ženama

USB - Foto Mirna Cvek Špralja

Dašak proljeća koje tek treba stići, na porečko Gradsko kupalište proteklog je vikenda donijela Udruga mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč. Pred brojnom publikom svih uzrasta nastupile su plesačice na svili, predvođene trenericom Veronikom Vlašić. Najprije su iz krošanja starih pinija spuštene raznobojne svilene trake. Atmosferu je zatim ispunila opojna glazba, a uslijedile su koreografije s kombinacijom plesa, gimnastike i akrobacija, inspirirane prošlotjednim Međunarodnim danom žena.

USB - Foto Mirna Cvek Špralja
USB – Foto Mirna Cvek Špralja

Nakon odgode zbog kiše, priredba „Dan žena u visini“ u nedjeljno je poslijepodne bila pun pogodak. Sugestivna lokacija, sunce i raspoložene obitelji, doprinijeli su čaroliji USB-ovki koje su pokazale rezultate marljivih treninga. Plesalo se visoko, slobodno i raznoliko, u čast snazi, kreativnosti i sposobnostima svih žena. Led su probile najmlađe osmogodišnjakinje, završnicu uz zalazak priredile odrasle polaznice, od kojih su neke u petom desetljeću života, a sve su izvođačice nagrađene srdačnim aplauzima.

Značajan doprinos uspjehu ovog lijepog događaja, osim vrijednih članica i tehničke podrške USB-a, dali su roditelji plesačica te Grad Poreč koji je omogućio prostor. A sve je fotografskim aparatom promptno zabilježila Mirna Cvek Špralja.

USB - Foto Mirna Cvek Špralja
USB – Foto Mirna Cvek Špralja

Bila je to prilika i za sve zainteresirane da isprobaju svilene akrobatske rekvizite. Svi koji to žele i dalje mogu prisustvovati nekom od treninga u dvorani USB-a, u Ulici Mate Vlašića 39, te pridružiti se nekoj od grupa – najmlađoj (od 8 do 12 godina), starijoj učeničkoj (od 13 do 17 godina), odraslim početnicama ili odraslim naprednim plesačicama. Dovoljno je javiti se trenerici Veroniki Vlašić (091 588 4303) ili predsjednici USB-a Ivani Domazet (095 907 2457).

Više detalja o svilenim aktivnostima moguće je doznati putem društvenih mreža Instagram i Facebook – „Aria ples na svili“, saznajemo iz USB-a.

Foto Mirna Cvek Špralja

Radari u Istri u srijedu 15. ožujka 2023. Ima ih čak 17

POVIJESNI DAN: Svečano otvoren gradski i lječilišni bazenski kompleks u Rovinju