in

POREČ: Prijem u Domu za starije za volontere koji uljepšavaju dane korisnicima

Foto Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč održan je danas prijem za volontere povodom Međunarodnog dana volontera. 

Ravnateljica Doma Sandra Ćakić Kuhar zahvalila je u ime korisnika i zaposlenika Doma svim volonterkama i volonterima na cjelogodišnjem trudu i aktivnostima u koje su bili uključeni. U Domu su bile aktivne 24 volonterke i volontera koji su  živote starijih osoba učinili beskrajno sadržajnijim, veselijim i ljepšim sudjelujući u molitvenoj grupi, svirajući na proslavama i rođendanima, sudjelujući na kreativnim radionicama, u društvenim igrama, šetnjama s korisnicima, vodeći medicinsku rekreaciju, na individualnim druženjima, uređujući frizure korisnika. Kroz ovu 2023. godinu volonterke i volonteri Doma odradili su preko 800 volonterskih sati, što je ogroman doprinos kvaliteti života korisnika, ali i cijeloj zajednici. Najveći broj volonterski sati odradila je volonterka Dragica Šuran koja je zajednici doprinijela sa 121 volonterskim satom, vodeći medicinsku rekreaciju i literarnu grupu. Najmlađa domska volonterka je frizerka Paola Terlević. 

Gradonačelnik Loris Peršurić zahvalio je volonterkama i volonterima Doma te je istaknuo da su i njihove aktivnosti doprinos kvaliteti života Grada Poreča. U gradu se aktivno radi, otvaraju se brojni novi objekti i institucije, ali poseban značaj našem gradu daju upravo ljudi velikog srca kakvi su volonteri koji djeluju u Domu. Gradonačelnik je prisutne volontere pozvao na sutrašnju prigodnu svečanost povodom Međunarodnog dana volontera.  

U znak zahvale za njihovu cjelogodišnju aktivnost, volonterkama i volonterima uručene su zahvalnice i prigodni pokloni, saznajemo u Domu.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Istarska policija zapošljava na tri radna mjesta. Evo što traže

Foto Katja Just za Pixabay - Ilustracija voda špina

U utorak 5. prosinca bez vode Radmani