in

POREČ: Ronioci u tradicionalnoj eko-akciji čišćenja luke izvadili puno krupnog otpada

Foto Ronilački klub Poreč - DPDSR

U nedjelju, 24. rujna, održana je eko akcija čišćenja podmorja luke Poreč, na potezu od hotela Palazzo do sportske lučice. Ovu već tradicionalnu akciju organiziralo je Društvo za podvodne djelatnosti i sportsku rekreaciju (DPDSR) Poreč u suradnji s partnerima Gradom Porečom, Lučkom Upravom Poreč i komunalnim poduzećem Usluga Poreč.

Foto Ronilački klub Poreč - DPDSR
Foto Ronilački klub Poreč – DPDSR

U akciji je sudjelovalo oko 50 ronioca i vanjskih pomagača koji su vreće podizali iz mora te odnosili do kontejnera za glomazni otpad koji je osigurala Usluga.

-Želim napomenuti kako je ova eko akcija planirana i uvrštena u kalendar aktivnosti Ronilačkog saveza Istarske županije, pa su u akciji uz naše članove sudjelovali i članovi ostalih istarskih ronilačkih klubova iz Vrsara, Rovinja, Pule, Medulina,  Ližnjana i Rapca. Akcija čišćenja podmorja trajala je dva sata, od 11,00 do 13,00 a iz mora je izvađeno  oko četiri kubičnih metara raznog otpada. Po završetku eko akcije za sve sudionike organiziran je zajednički ručak i druženje u prostorijama društva, prenio nam je predsjednik DPDSR-a Zoran Zulijani.

Foto Ronilački klub Poreč – DPDSR

Pritom se zahvalio svim sudionicima na dolasku i sudjelovanju, partnerima Gradu Poreču, Lučkoj upravi Poreč i Uslugi Poreč, brojnim ugostiteljima koji svoju djelatnost obavljaju na rivi a koji su svojim donacijama i ove godine pomogli klubu organizirati ovu tradicionalnu akciju.

Foto Ronilački klub Poreč - DPDSR
Foto Ronilački klub Poreč – DPDSR
Foto Ronilački klub Poreč - DPDSR
Foto Ronilački klub Poreč – DPDSR

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici na linku:

https://web.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid0G4oHDcssQqrxZrfmzfRiMDbYPk2Z1WGEGJbstaPzi9xfcDugWXkwyizQVosTnmydl

Gresa Ramadani - Foto KRSG Poreč

POREČ: Gresa Ramadani potvrdila status najbolje hrvatske juniorke

Foto - Izvor Turistička zajednica grada Poreča

Listopad u Poreču u znaku poduzetništva uz bogat program – sajam, “Urbana pčela”, radionice