in

Listopad u Poreču u znaku poduzetništva uz bogat program – sajam, “Urbana pčela”, radionice

Foto - Izvor Turistička zajednica grada Poreča

Već tradicionalno, listopad u Poreču proteći će u znaku poduzetništva kroz brojna svakodnevna događanja, predavanja, susrete, degustacije u sklopu manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, koju organizira Grad Poreč, odnosno, njegov Upravni odjel za gospodarstvo i EU fondove, s ciljem da se potakne poduzetnički duh, pomogne postojećim poduzetnicima, ali i onima koji to tek planiraju postati, te nastavi partnerska suradnja između Grada i poduzetništva.

Ove se godine u posebnom fokusu nalazi i med porečkih pčelara, te suradnja s Udrugom Nektar iz Poreča kroz dio programa nazvanim Medeni Poreč-Parenzo. U sklopu njega će se kroz cijeli mjesec pčelari susretati s djecom i mladima, ali i svima zainteresiranima, kako bi im predstavili svoj med i medne delicije, podijelit će se bojanke „Urbana pčela“ inspirirana porečkim urbanim pčelinjakom, izložba radova učenika i još puno toga.

Također, održat će se i tradicionalni Porečki sajam poduzetništva na Trgu slobode od 6. do 8. listopada, đir po „Poduzetnom Poreču“ uz obilazak bravarije Marinac i pekare Concettino, potom i inspirativna priča „ Od ideje do uspjeha“ u novoj Vinariji Damjanić porečkog vinara Ivana Damjanića u Fuškulinu, kao i cijeli niz radionica, predavanja i panela koja se bave temama poput migracija, zapošljavanja i integracije stranih radnika, zaštite potrošača, zdravih marendi na poslu i freelancinga, sve do pripreme mladih za tržište rada. Program sadrži brojne aktivnosti za sve dobne skupine, od učenika nižih razreda osnovne škole, do srednjoškolaca, studenata, žena poduzetnica, iskusnih poduzetnika i potencijalnih poduzetnika.

Ovo je manifestacija ima posebnu vrijednost jer je rezultat zajedničke suradnje brojnih dionika i svi predavači nastupaju besplatno s ciljem davanja podrške promicanju poduzetničkog duha u Poreču. Zahvaljujući svima njima, kao i Udruženju obrtnika Poreč koji prostor ustupa bez naknade, ova manifestacija je u potpunosti besplatna i za sudionike i za gradski proračun.

Dodatno, ova je manifestacija jedan logičan slijed, jer je Poreč grad čiji je broj obrta i poduzeća trajno među najvišima u Hrvatskoj s obzirom na broj stanovnika, što postavlja Poreč visoko na ljestvici najuspješnijih poduzetničkih gradova u Hrvatskoj, dok se po neto dobiti nalaze u hrvatskih Top 10. Dodatno, Poreč je oduvijek bio grad bez prireza, ali i grad koji je za sve poslovnosti omogućio 30% manji komunalni doprinos, investitorima koji kupe parcelu od Grada, nude se razne pogodnosti, kao na primjer u Gospodarskoj zoni Buići – Žbandaj besplatan priključak struje, besplatan priključak na kanalizaciju, besplatan priključak na vodu, te oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa.

Tu su i financijske potpore koje se poduzetnicima dodjeljuju kroz sedam mjera, s posebnim mjerama poticanja poduzetništva mladih i ženskog poduzetništva, objavio je Grad Poreč u priopćenju.

Foto Ronilački klub Poreč - DPDSR

POREČ: Ronioci u tradicionalnoj eko-akciji čišćenja luke izvadili puno krupnog otpada

Upravni odjel župana Istarske županije istarska policija

Župan primio istarske policajce povodom Dana policije