in

POREČ/ROVINJ: Kampanja Studija Tumpić/Prenc za festival aMORE ide na izložbu CANNES LIONS

U izboru društveno odgovornih projekata Great Ads for Good je već nagrađeni vizual koji upozorava na patnje morskog svijeta

Nakon European Green Awards, Studio Tumpić/Prenc dobio je još jedno priznanje za kampanju u sklopu projekata aMORE festival moru i EKO LAB. Međunarodna neprofitna organizacija ACT Responsible uvrstila je vizual rovinjskog studija u izložbu Great Ads for Good u sklopu najuglednijeg međunarodnog festivala kreativnosti Cannes Lions. Ova izložba uključuje najbolje svjetske radove isključivo u domeni društveno odgovornih projekata nevladinih i dobrotvornih organizacija te tvrtki, i to u područjima solidarnosti, ljudskih prava, obrazovanja i okoliša.

Od 1500 ocjenjivanih kampanja izabrani su radovi 67 agencija iz 29 zemalja, među kojima i radovi velikih međunarodnih agencija. U kategoriji zaštite okoliša našao se i rad Studija Tumpić/Prenc, već nagrađeni vizual koji predstavlja kita kao simbol patnje morskog svijeta uzrokovane zagađenjem plastikom. Posljednjih godina u medijima smo imali prilike vidjeti snimke nasukanih, uginulih kitova s više desetaka kilograma plastike u svojim utrobama, a kit na vizualu simbolično kroz otvor za disanje osim vlažnog zraka izdiše i komadiće plastičnog otpada.

Upravo problematika oceana u fokusu je ovogodišnje izložbe, bilo da je riječ o zagađenju plastikom, prekomjernom izlovu ili zaštiti morskog svijeta. Pandemija je dala novu dimenziju onečišćenju mora zbog odbacivanja otpada kao što su maske i plastične rukavice, a tome treba dodati i postojeći problem mikroplastike.

Izložba se održava u suradnji s festivalom Cannes Lions, najvećim svjetskim oglašivačkim forumom AdForum i TV kućom Euronews. Svi nominirani radovi dobivaju veliku međunarodnu vidljivost kroz dodatne izložbe i publikacije partnera, medijski prostor te natjecanje Care Awards o čijem pobjedniku odlučuju članovi Europskog parlamenta. Izložba u sklopu festivala Cannes Lions održava se zbog pandemije online. Natjecateljskog je karaktera, a o dobitnicima odlučuje publika.

Glasovanje je moguće do 30. lipnja putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/3iZx3o5

Od 1. srpnja dodatno popuštaju mjere – U turizmu procijepljeno 70 posto turističkih djelatnika

U Labincima u četvrtak proslava sv. Ivana uz misu, priredbu i zabavu