in

POREČ: U Novoj Vasi otvoreno natkriveno boćalište

Kratkim druženjem, sinoć je službeno otvoreno obnovljeno i natkriveno boćalište Boćarskog kluba „Nova Vas“ u istoimenom porečkom naselju.

Po željama boćara i mještana, ovo je postalo još jedno uređeno mjesto za druženja. Naime, prije mjesec dana, Upravni odjel za komunalni sustav izvršio je sanaciju postojećeg krovišta (dvije staze za boćanje), te dogradio krovnu konstrukciju za još preostale dvije staze za boćanje, čime je kompletno boćalište prekriveno i omogućuje igranje boćarskih susreta, turnira i raznih drugih manifestacija i kada vremenske prilike nisu povoljne. Nakon krovopokrivačkih radova saniran je, obojen i pokriven novim pokrovom postojeći dio boćališta, dograđena kompletna nova krovna konstrukcija druge polovice boćališta zajedno s novim pokrovom, obojeno kompletno boćalište, te je u postupku nabavka nove rasvjete za potrebe takmičenja na boćalištu, čime će kompleks poprimiti novo obličje i biti prvo boćalište ovakvih mogućnosti na otvorenom (uz postojeću boćarsku zatvorenu dvoranu u sklopu SRC Veli Jože u Poreču).

Uz mještane, predstavnike Mjesnog odbora Nova Vas na čelu s predsjednikom Rolandom Kosinožićem i boćare iz Nove Vasi, ovom su se događaju pridružili i predstavnici Grada – gradonačelnik Loris Peršurić, gradska vijećnica Nensi Beato Baturić i gradski pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat.

– Drago mi je što smo uspjeli završiti ovaj projekt, ali imamo još puno toga za napraviti. Zahvaljujem vama, boćarima što održavate ovu tradiciju, jer ako vi to ne nastavite neće nitko. Ovim je zahvatom omogućeno lokalnom boćarskom klubu, ali i cjelokupnoj boćarskoj zajednici da se taj tradicionalni sport njeguje još više i kvalitetnije, jer se boćalište za potrebe treniranja i odigravanja susreta može koristiti i za vrijeme kišnih dana, te u zimskim razdobljima kada su temperature povoljnije, Vjerujem da ćete se širiti i dalje, a mi imamo još puno lijepih domova i boćališta na našem području, od kojih neke u planu za obnoviti u sljedećem razdoblju, rekao je Peršurić.

Boćari su pozdravili ovu investiciju i najavili kako prvi turnir na obnovljenom boćalištu planiraju već idući mjesec, za blagdan sv. Roka, mjesnog zaštitnika.

pexels bolnica korona covid

Istra – Opet imamo novi slučaj, u bolnici uvijek isti broj pacijenata

Koordinacija načelnika i dogradonačelnika iz redova talijanske zajednice – Teme tečajevi u vrtiću, popis stanovništva…