in

POREČ: U Plavoj laguni zasađeno drvo prijateljstva, dar gostiju iz Njemačke

U Plava Resortu, u apartmanskom naselju Bellevue zasađeno je drvo prijateljstva. Naime, riječ je o dugogodišnjem gostu Romanu Kanie iz Njemačke koji je u znak zahvale za sve dobre godine koje je proveo u Plavoj Laguni odlučio pokloniti stablo sekvoje. Obitelj Kania u Plavu Lagunu dolazi od 1979. godine, dakle pune 42 godine – dolazili su i za vrijeme rata i za vrijeme korone.  

Stablo su posadili vrtlari Plave lagune

Stabla sekvoje su najveća stabla u Sjevernoj Americi i druga po veličini stabla na svijetu. S obzirom da neće rasti iz reznica, oni su sekvoju sami uzgojili iz sjemena koje im je sin donio iz SAD-a, a trenutno ima 10 godina i 70 cm. Ovakva stabla znaju živjeti i stotinama, pa i tisućama godina. 

„Razlog zašto smo poklonili ovo stablo sekvoje je jer su nam Poreč i Plava Laguna više od 40 godina omogućavali boravak u prekrasnoj okolini uz dobar servis i sjajne ljude. Mi smo to dobili od Plave Lagune pa smo odlučili se na ovaj način simbolički zahvaliti. Kada nas više ne bude, naši prijatelji i potomstvo moći će ovdje pronaći ovo stablo sekvoje kao podsjetnik na nas i na lijepe dane koje smo ovdje proveli, istaknuo je Roman Kania.

„Gost koji se vraća je najbolji kompliment. S 19 odnosno 17 godina došli smo u Plavu Lagunu prvi puta. Tada se nešto ukorijenilo u našim srcima – a to je čežnja za Istrom, Porečom i Plavom Lagunom. Na početku smo dolazili sami, pa s roditeljima i prijateljima, zatim s djecom, a evo danas je i unuk od 10 mjeseci posjetio Bellevue“, istaknuo je Roman.

„Zahvaljujemo na lijepoj gesti. Vjerujemo da će ovdje na Bellevueu biti plodno tlo i dom za ovo drvo prijateljstva, kao što su se brojna prijateljstva gradila i stvarala između Plave Lagune i naših dugogodišnjih partnera i gostiju“, poručio je direktor Bellevuea Gianfranko Marušić, koji je gospodinu Romanu uručio prigodne darove.

Izvor Plava laguna

POREČ – Starija žena uhvaćena zbog krađe novca u trgovini

NATALI BANKO i MATEJ VUKOIĆ osvojili srebro na Europskom prvenstvu u Osijeku