in

NATALI BANKO i MATEJ VUKOIĆ osvojili srebro na Europskom prvenstvu u Osijeku

TREĆA MEDALJA ZA HRVATSKU NA EPSO-uTandem Banko/Vukoić juniorski je viceprvak u gađanju letećih meta

Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku “EPSO 2021.” odvija se od 23. svibnja do 6. lipnja. Natali Banko i Matej Vukoić pobrinuli su se za nove uspjehe naše reprezentacije. Naime, Natali iz Baderne kod Poreča i Matej iz Turopolja kvalificirali su se u finale mixa u disciplini trap i u odličnom nastupu u finalu osvojili visoko drugo mjesto.

Kako prenosi Glas Slavonije, nakon dvije bronce stigla je srebrna medalja za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u streljaštvu u Osijeku, koje se polako bliži svom kraju (završava u subotu). Malo neočekivano, ali zasluženo osvojio ju je naš juniorski mix tim u disciplini trap, Natali Banko i Matej Vukoić. Iako su dan ranije imali solidne nastupe u pojedinačnim kvalifikacijama, naš je dvojac jučer na vatrenoj liniji bio miran i koncentriran. U kvalifikacijama je pogođeno 136 meta (69+67), koliko su imali i kasniji protivnici u finalu, predstavnici Italije 2, Giorgia Lenthicia i Lorenzo Franquillo, koji su prvo mjesto uzeli raspucavanjem. U finalu mladi talijanski dvojac bio je uspješiniji 38:33 i zaslužio je zlato, ali Hrvatska ima veliko i ohrabrujuće srebro. Broncu je pak u britanskom obračunu pogodio dvojac Hall/Bets protiv Bovingdon/Purser (43:39)

Za razliku od naših mladih trap snaga, one seniorske nisu ostvarile ono po što su i došle na Pampas. Jedina preostala olimpijska kvota ostala je tako samo želja za Giovannija Cernogorza i Antona Glasnovića, koji se nisu uspjeli dokopati pojedinačnog finala. Cernogoraz je završio 22., Anton odmah iza njega sa po 177 pogođenih meta. Za šesto mjesto trebalo je naciljati četiri više. Sugurni putnik za Tokio, Josip Glasnović bio je tek 42. (114). U finalu je slavio Britanac Coward-Holley (47), ispred Čeha Liptaka (44) i Talijana De Filippisa (37). Kod seniorki članica Osijeka 1784 Ana Baban bila je 41., pri dnu poretka s 93 mete, a Una Sedmak je 38. (96). Prvakinja je Ruskinja Semianova (44, ERJ), druga je Talijanka Rossi (41), a treća Francuskinja Cormenier (32). Pucali su i seniorski mix timovi, dva hrvatska nisu se proslavila. Baban i J. Glasnović su 27. (125, 55+70), a Sedmak i A. Glasnović 28. (124, 56+68). Slavila je talijanska kombinacija Rossi/Grazzini koja je u finalu prepucala britansku Hollands/Coward-Holley 41:39. Danas je na programu ekipni dio, hrvatski tercet seniora trenutačno je sedmi, mjesta koja vode u borbu za odličja udaljena su tri, odnosno osam “golubova”, piše Glas Slavonije.

POREČ: U Plavoj laguni zasađeno drvo prijateljstva, dar gostiju iz Njemačke

TAR: TZ bilježi odličnu popunjenost kampova, daleko veću nego prošle godine