in

POREČ/VRSAR: Učiteljica Suzana Ursić dobitnica nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga i ove godine dodijelilo je Godišnje nagrade, a ove su godine iznimno sretni i ponosni u Umjetničkoj školi Poreč jer je ovogodišnju Godišnju nagradu dobila učiteljica klavira Suzana Ursić.

Nagrade su dodijeljene u dvorani GU Elly Bašić u Zagrebu, 18. veljače. Učiteljica Suzana Ursić već 31 godinu radi u Umjetničkoj školi Poreč. Prijašnjih godina učiteljica Suzana predavala je solfeggio, od najmlađeg predškolskog uzrasta – glazbeni vrtić i pripremne razrede, do školskog uzrasta – zbor, komornu glazbu i klavir, a danas predaje klavir. Osim što  je kao dugogodišnja korepetitorica sudjelovala na mnogim natjecanjima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, te je redovito i sama nastupala na koncertima, gostovanjima, obljetnicama, susretima zborova, važno je istaknuti njezin izuzetno kvalitetan rad s učenicima što je prepoznalo i Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga.

Učiteljica Suzana idejna je utemeljiteljica i jedna od organizatorica „Dana glasovira“ pri Umjetničkoj školi Poreč, koji se održavaju od 2008. godine, a u sklopu kojih kreira različita zanimljiva događanja: pijanističke recitale, promocije knjiga, seminare, koncerte učenika Škole, tematske koncerte, koncerte obljetnice, glazbena okupljanja mladih nagrađivanih pijanista regije i šire, natjecanje „Pianoforte“.

„Dani glasovira“ osmišljeni su za afirmaciju mladih klavirista, okupljanje vrhunskih klavirista i pedagoga iz cijele Istre i šire, druženje i razmjena iskustava između profesora klavira koji dolaze iz različitih glazbenih škola Hrvatske i Slovenije.

Učiteljica Suzana iskazuje iznimne pedagoške rezultate u radu s djecom, stečene kroz bogato iskustvo u višegodišnjem radu s djecom od najmlađeg uzrasta u pripremnom razredu, pa sve do završnih razreda osnovne glazbene škole i priprema za srednju glazbenu školu. Njezini učenici postižu sjajne rezultate na javnim nastupima, audicijama, mnogim koncertima i gostovanjima, festivalima i županijskim te državnim smotrama mladih pijanista, ispitima, natjecanjima (regionalnim, državnim i međunarodnim) u disciplini glasovir i komorni sastavi. Od MZOŠ-a i AZOO-a dobiva Priznanje za izvrsne rezultate i osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju u školskoj godini 2007./2008., te Zahvalnicu za izvrsne rezultate u radu s učenicima. Temeljem rezultata rada 2014. godine napredovala je i promovirana u zvanje učitelj savjetnik, što je obnovljeno 2019. godine.

Omiljena je u kolektivu, puna znanja i iskustva, uvijek spremna pomoći i podržati, uzor je i inspiracija svima. Nakon više od trideset godina učiteljskog posla i dalje s puno ljubavi i žara predaje djeci i prenosi im svoje znanje, razvija ljubav, muzikalnost i maštovitost te se posebno trudi za svako dijete. Stoga smo zahvalni i radosni zajedno s učiteljicom Suzanom, što je njezin rad prepoznat i nagrađen od struke te je upravo ona jedna od pet učitelja u Hrvatskoj odabranih ove godine za Godišnju nagradu HDGPP-a.

Riječima učiteljice Suzane: „Kroz glazbenu umjetnost najljepše osjećamo svijet oko sebe. Kad nešto toliko jako uraste u vas ono naprosto ‘tjera’ da nastavi istim putem, postaje velik dio vašeg identiteta i neka vrst utočišta. Koliko god bile zahtjevne okolnosti i vrijeme u kojima se, osobno i kao društvo u cjelini, trenutno nalazimo zadržimo veselje, radost i entuzijazam u radu s djecom, upornost i dosljednost. Uspjeti prenijeti ljepotu glazbe djeci, pogotovo najmlađima, veliki je zadatak. U tome će mi i ova nagrada biti veliki poticaj.“

Godišnja nagrada učiteljici Suzani Ursić, zajedno s Nagradom za najuspješniju školu i najuspješniju ravnateljicu koja je Umjetničkoj školi Poreč dodijeljena 2018. godine, Godišnjim nagradama i Oskarima znanja, još jednom potvrđuje izuzetnu kvalitetu rada učitelja i svih zaposlenika Umjetničke škole Poreč, objavila je ravnateljica škole    Sanjica Sara Radetić.

POREČKI vijećnici usvojili novi set mjera za pomoć poduzetnicima i ugostiteljima

Zbog gradnje Ipsilona na tri mjeseca zatvorena cesta Lupoglav – Vranja