in

POREČ: Vijećnici jednoglasno podržali bratimljenje s francuskim Noisielom

Foto Grad Poreč

Tridesetak članova udruge umirovljenika iz francuskog grada Noisiela boravilo je danas u Poreču, u sklopu posjeta Istri. Delegacija predvođena predsjednicom Claudine Rotombe i zamjenikom Gèrardom Bègueom, koji su ujedno i gradski vijećnici, u Poreč je došla prvi put, a dobrodošlicu im je izrazio gradonačelnik Loris Peršurić i Nadia Štifanić Dobrilović, voditeljica Odsjeka u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i predsjednica Odbora za suradnju s općinama, gradovima, regijama i međunarodnu suradnju.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Grad Poreč-Parenzo i Grad Noisiel zadnje dvije godine rade na uspostavi suradnje i prijateljskih odnosa između ova dva grada, koja će se uskoro biti i formalno zabilježena, službenim potpisivanjem sporazuma. Naime, na sinoćnoj su sjednici Gradskog vijeća porečki vijećnici dali zeleno svjetlo potpisivanju sporazuma, a još ranije to su učinili i vijećnici Noisiela. Gradonačelnik  Noisiela Mathieu Viskovic korijene vuče iz Istre i okolice Poreča i zalagao se za uspostavu suradnje, a interes za sklapanje prijateljstva postoji s obje strane jer, osim što se radi o gradovima koji se nalaze na UNESCO listi kulturne baštine, Noisiel, je i grad u kojem žive predstavnici hrvatske dijaspore koji žele ojačati vezu između država. To je potvrđeno i tijekom posjeta delegacije Grada Poreča ovom francuskom gradu u okolici Pariz na na proljeće ove godine, u uzvratnom susretu, nakon što je francuska delegacija ovdje boravila lani.

Francuski umirovljenici u sklopu svog posjeta Istri obišli su još i Pulu, te izrazili zadovoljstvo posjetom i namjere za buduću suradnju. Gradonačelnik je gostima iz Francuske ukratko predstavio Poreč i njegove značajke te im  zaželio ugodan boravak u Poreču.

Izvor Grad Poreč

Foto Tanja Kocijančić

Bogato kulturno ljeto u Poreču: Učilište organizira više od 30 koncerata, izložbi i projekcija

Foto Općina Sv. Petar u Šumi

Sv. Petar u Šumi poziva na ISTARSKU PALICU – natjecanje u mažoret plesu