in

POREČ: Završio prvi plesni Erasmus kamp “The connection” u organizacije USB-a

Još jedan uspješno ostvareni projekt iza sebe ima udruga mladih USB koja je ugostila u Poreču 20 plesača i četiri trenera iz Zagreba iz plesnog kluba Modus.

Bila je ovo jedna vrlo izazovna plesna sezona za sve plesače, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Stoga je predsjednica udruge USB, ujedno i trenerica Ivana Domazet došla na ideju da se zajedničkim stvaralaštvom i razmjenom znanja djecu motivira, osnaži i osvježi znanjem obzirom na nezahvalne okolnosti koje je uzrokovala pandemija i time djecu zakinula za redovne treninge, plesne susrete, natjecanja, festivale, seminare i ostala događanja kojima su plesačima tokom godine pružala mogućnost da pokažu i podijele međusobno svoja stečena znanja i vještine.

Mnogobrojni seminari i radionice koji su bili otvoreni za sve porečke plesače pohađalo je ukupno 50 plesača iz Poreča i Zagreba.

„Jedno divno iskustvo je iza nas. Nova znanja i vještine pripremila su nas za početak nove plesne godine kojoj se jako veselimo, a nova prijateljstva su ono najviše što smo iz ovog iskustva mogli dobiti“, rekli su oduševljeno porečki plesači.

Domaćini iz USB-a proveli su tjedan dana radeći istovremeno u dvije dvorane s vrhunskim predavačima i trenerima zajedno sa divnim plesačima iz jednog od najnagrađivanijih klubova u Hrvatskoj, prvaci u solo i grupnim natjecateljskim kategorijama najkonkurentnijih natjecanja Europe i svijeta IDO saveza.

Udruga USB zahvaljuje se Sportskoj zajednici Grada Poreča i Gradu Poreču što su omogućili prostor za rad i prijevoz plesača do dvorane.
Prisjetimo se da su prošli tjedan porečki plesači imali priliku pohađati “Urban kamp” također u organizaciji udruge USB u suradnji s plesnim klubom “Hip Hop House” također iz Zagreba, a čiju su produkciju pod nazivom “Urban Art” Leonarde Lovreković i Marije Matković pokazali na 20. porečkom Street Art-u.

Poreč je grad izrazito talentiranih mladih ljudi, kako u plesu i drugim umjetnostima, tako i u sportu.

-Rezultati koje ostvaruju svojim predanim i marljivim radom kroz natjecanja i ovakve hvalevrijedne projekte ponos su našega grada.

Vjerujemo da će se i sljedeće godine ovo divno i edukativno iskustvo ponoviti i postati trenutak u godini kojemu se raduju i vesele svi porečki plesači, poručili su iz USB-a.

Pet osoba ozlijeđeno u nesreći na cesti kod Čepića

U Istri tek jedan novi slučaj, preminula jedna osoba