in

Porečki Dom posjetili učenici talijanske škole Bernardo Parentin

Foto Dom Poreč

U porečkom Domu za starije i nemoćne osobe započelo je obilježavanje 15. godišnjice otvaranja Doma i Tjedna volonterstva i međugeneracijske solidarnosti gostovanjem učenika Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin, što je posebno razveselilo korisnike Doma jer su u prostorima ustanove nakon teškog pandemijskog razdoblja ponovno mogli ugostiti najdraže goste.

Foto Dom Poreč
Foto Dom Poreč

Učenici u pratnji učiteljica Vilme Pulin Sirotich, Lolite Njegovan i Sandre Perčić su korisnicima izveli bogat program koji se sastojao od pjesama i plesa, recitacija na talijanskom i hrvatskom jeziku kao i na tradicionalnoj čakavici. Bila je to prilika za ponovni susret jer je većina učenika s ponosom isticala kako su u Domu već boravili, organizirano s vrtićem i školom ili u posjeti svojim nonićima i pranonićima.

Učenici su ravnateljici Sandri Ćakić Kuhar uručili poklon koji su sami izradili za korisnike te su obećali da će uskoro ponovno posjetiti starije. Ovaj je susret različitih generacija još jednom potvrdio kako je razumijevanje temeljeno na ljubavi, koliko god se način života mijenjao,  važno za sve – od najmlađih do onih najstarijih.

Izvor Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

Foto Dom Poreč
Foto Dom Poreč
Foto Dom Poreč
Foto Dom Poreč

Prvi Bičikleta day u Funtani

Funtanastičan dječji tjedan u Funtani – Filmovi, biciklijada, Bajkovnica i još puno događanja za najmlađe

Upriličen prijem župana povodom Dana policije