in

Porečki sastav Tacoor izbacio novi spot

Tacor

Porečki sastav Tacoor izbacio novi spot koji se može pogledati na Youtubeu:

Mladen Đaković, idejni začetnik benda i autor tekstova, o pjesmi kaže:
Pjesma je snimljena prije 3 godine i kada smo je nedavno preslušali, zaključili smo da je idealna za ovaj trenutak, a neke rečenice su zvučale gotovo proročanski.
U vremenu u kojem je snimljena, sam text nam je zvučao pomalo previše težak i čak smo razmišljali kako je pomalo predramatičan. U međuvremenu su se mnoge stvari promijenile, i mislimo da imamo nešto reći na tu temu.
Odlučili smo snimiti spot za nju jer smo neke snimke već imali, i samo smo nadopunili s novim idejama i snimkama. Iako smo je planirali objaviti na sljedećem albumu, smatrali smo da je sada pravo vrijeme razgovarati o podjelama koje nikad nisu bile izraženije.
Također, pjesma ima taj neki funky plesni ljetni zvuk, a opet je nekako apokaliptično melankolična.

O spotu:
Pjesma ima pomalo čudnu strukturu. Ima jedan verse, jedan bridge, jedan refren, solo i himnički kraj. Sve to je protiv svih pravila jedne poo pjesme, pa je i sam izbor filmskih tehnika pomalo atipičan.
Prvi dio je sniman sniman 360 kamerom, a središnji dio je rađen stop motion tehnikom, dok je kraj rezerviran za klasičnu tehniku. Iako se kroz pjesmu i spot osjeti određena napetost i temeljena na sukobu argumenata, namjera nije bila da se odlučujemo za bilo koju stranu.
Sam fenomen vremena u kojem živimo i situacija u kojoj se nalazimo bio je glavni motiv  za samoironičnu parodiju društvene krize.

Tacor

TRAŽI SE ĐINO (27) IZ PULE! Nestao u nedjelju u Zagrebu, mama moli za pomoć

voda čaša ilustracija

Dio Kaštelira i Višnjana 22. srpnja bez vode