in

Porečko-pulski bend Tacoor osvojio prestižnu nagradu za najbolji fusion video

Tacoor

U konkurenciji je bilo preko 1.000 video spotova iz cijele regije, od Makedonije do Slovenije.

Muzzik.tv je najvažniji regionalni portal  koji svake godine ocjenjuje  glazbene video spotove u 17 kategorija. https://www.muzzik.tv/srp/vesti/132448/detaljnije/w/0/gitare-za-pobjednike-17-kategorija/

Ovo nije prvi put da je Tacoor nominiran za ovu prestižnu nagradu. Dosad su nominirani za najbolji hip-hop spot s pjesmom “Ruke Gore” i za najbolji video s porukom za pjesmu “Extremiteti

“Čezneš da me zezneš” je objavljen prije dvije godine, a  jedna od protagonista u videu je poznati porečki iluzionist i glumac Dario Filipović.

Spot je sniman nekoliko mjeseci na lokacijama u okolici Poreča i četvrti je službeni singl Tacoora.
U svojoj prepoznatljivoj mješavini funka, rapa i crossovera Tacoor problematizira odnos dvojice prijatelja koji imaju različit stav u pogledu socijalnih odgovornosti.
Pjesmu je producirao Davorin Poropat koji je dobrim dijelom zaslužan i za glazbeni dio dok tekst potpisuje Mladen Đaković.
Video je također režirao Mladen Đaković.

-Zahvalio bih se svima koji su pomogli, osoblju Zvjezdarnice Tićan, Franku iz Konobe Buići na ustupljenom  autu, i svima koji su me snimali, jer sam ja ovaj put bio ispred kamere.
Malo smo se igrali poetikom krimi filmova iz sedamdesetih, i Tarantinom , a nismo htjeli doslovce rekreirati situacije o kojima se govori u tekstu, nego se igrati atmosferom i napetošću kroz humor i trash. Spotovi Tacoora su izuzetno komplicirani za snimanje, zato što tekst sam po sebi vizualno dočarava pjesmu, pa spot mora biti na toj razini, a ponekad čak i ispred pjesme, izjavio je Đaković.

Foro Rukometni klub Poreč

Fantastična utakmica Porečana: Uzeli bod u gostima kod velikog Nexea

poreč karate

POREČ: Tri medalje za mlade karatistice Finide na međunarodnom turniru