in

Poznati meteorolog Zoran Vakula gostuje u Novigradu

Zoran Vakula

Gradska knjižnica Novigrad organizirala je druženje s poznatim meteorologom Zoranom Vakulom, koje će se održati u četvrtak, 16. svibnja 2024. s početkom u 18 sati u prostorijama Gradske knjižnice. Iako je Zoran Vakula svima poznato lice s TV ekrana i ozbiljnih, odraslih tema meteorologije, ovom prilikom Zoran će publici predstaviti nekoliko svojih slikovnica iz serijala „Vremenaste priče“ pa će se u Novigradu predstaviti “Pahuljasta“, „Sunčasta“, „Vjetropirasta“ i „Oblačasta“, u kojima je Zoran na jednostavan način opisao nastajanje svih vremenskih pojava.

Slikovnice iz serije Vremenaste priče zanimljive su i poučne interaktivne knjige obogaćene lijepim ilustracijama, te namijenjene su djeci već od najmlađeg uzrasta, ali mogu ih čitati i odrasli, otkrivajući uvijek iznova svijet u kojem živimo i meteorološko vrijeme kojem se divimo ili čudimo. Pomažu djeci razumjeti svijet koji nas okružuje, razvijaju spoznajni svijet djeteta, obogaćuju rječnik, potiču na promatranje, istraživanje i stvaranje, te pokazuju odnose u okolini i predočuju vremenske pojave na jednostavan i djeci pristupačan način razmišljanja.

Osim teksta i ilustracija u slikovnicama postoje još i premetaljke, rebusi i ispunjaljke, kao i stranica za bojanje. Tekstovi Zorana Vakule, nadopunjeni su ilustracijama poznatog Nika Titanika.

Predstavljanje slikovnica Zorana Vakule namijenjeno je prvenstveno djeci vrtićke dobi, ali i njihovim roditeljima, ali dobrodošli su i svi ostali zainteresirani građani.

Fotografije preuzete s Naklada Vakula

Boljunski kaštel

“Četvrtkom u muzeju” – Predavanje o povijesti i značaju Boljunskog kaštela Josipa Višnjića

tar vrtić morski konjić foto tanja kocijančić

TAR: Otvoreni upisi u Dječji vrtić Morski konjić