in

“Četvrtkom u muzeju” – Predavanje o povijesti i značaju Boljunskog kaštela Josipa Višnjića

U sklopu proljetnog ciklusa programa “Četvrtkom u muzeju”, ovog četvrtka, 09. svibnja u 18 sati predavanje će održati dr. sc. Josip Višnjić, viši konzervator arheolog, voditelj Odjela za kopnenu arheologiju Hrvatskog restauratorskog zavoda u Juršićima. 

Predavanje pod naslovom “Boljunski kaštel – povijest, arhitektura, značaj” približiti će nam povijesni i arhitektonski razvoj i značaj ovog drevnog kaštela, a čut ćemo više i o arheološkim nalazima pronađenim prilikom radova na tom lokalitetu tijekom 2021. godine.

O predavaču: Josip Višnjić, viši konzervator arheolog, voditelj Odjela za kopnenu arheologiju HRZ-a u Juršićima, 2018. godine obranio je doktorsku disertaciju pod nazivom Arhitektonski razvoj istarskih srednjevjekovnih feudalnih utvrda: primjena metode ”arheologije arhitekture” prilikom analize razvoja utvrda u okviru doktorskog studijskog programa 3. stupnja Arheologija na Sveučilištu Primorske (Univerza na Primorskem) u Kopru u Sloveniji. Iza njega su brojna istraživanja na gotovo svim istarskim srednjovjekovnim utvrdama i drugim lokalitetima poput beramske nekropole, kao i znanstveni članci i stručne publikacije iz polja njegovog istraživačkog interesa.

Organizator događaja je Muzej grada Pazina.

Fotografije: Turistička zajednica središnje Istre

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

POREČ: Balotaši izvrsni na Festivalu matematike. Učenice osvojile titulu najbolje istarske ekipe

Zoran Vakula novigrad

Poznati meteorolog Zoran Vakula gostuje u Novigradu