in

Predstavnici Novigrada boravili u Portugalu u sklopu projekta URBACT Playful Paradigm

U portugalskom gradu Viana do Castelo 28. i 29. siječnja održao se sastanak partnera programa URBACT, mreže Playful Paradigm, na kojem su sudjelovali predstavnici Grada Novigrada: gradonačelnik Anteo Milos, stručna suradnica za sport, udruge i zaštitu na radu Sania Blaškić, ravnateljica novigradske Gradske knjižnice Morena Moferdin i samostalna upravna referentica za provođenje projekata i poduzetništvo Corinne Pozzecco.

Grad Novigrad je dio mreže „The Playful Paradigm“ (Razigrana paradigma) koja se temelji na primjeni elemenata igre odnosno na tzv. gemifikaciji u različitim segmentima života. Partneri iz zemalja diljem Europe (Hrvatske, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke, Irske, Litve i Poljske) su kroz dva dana interaktivnih radionica razmijenili iskustva, prezentirali dosadašnje aktivnosti i imali priliku naučiti od vrsnih stručnjaka ponešto o tematici urbanog planiranja i „placemakingu“. Time Novigrad ide u korak sa suvremenim trendovima na području održivog urbanog razvoja, te nastoji primijeniti naučeno kako bi se čim više približio potrebama građana.

Podsjećamo, URBACT Playful Paradigm je program međuregionalne suradnje čiji je cilj razmjena znanja i izgradnja kapaciteta europskih gradova koji izrađuju i provode integrirane strategije i akcijske planove održivog urbanog razvoja. (Izvor Grad Novigrad)

POČINJU 5. VELJAČE: Nekoliko dana uništavat će se pirotehnička sredstva u kamenolomu – nema opasnosti za građane

ISTRAMET: U srijedu olujni i orkanski udari vjetra, DHMZ izdao najoštrija upozorenja za Jadran