in

NOVIGRAD: Prosinac pun događanja iza nas

Foto Grad Novigrad

Brojni zabavni sadržaji zabavljali su velike i male u Novigradu ovog prosinca. 

Jedan od središnjih prosinačkih događaja bio je trodnevni program Prosinačkih radosti koji se održavao kod CMIK-a, Centra za manifestacije i kulturu Novigrad – Cittanova. Novigradsko Društvo Naša djeca, organiziralo je tradicionalno druženje s Djedom Mrazom i podjelu prigodnih paketa za 400 mališana iz dječjih vrtića Tičići i Girasole – Suncokret i nižih razreda osnovne škole Rivarella i Talijanske osnovne škole, pa je podjela uz zabavni program zborova, vrtića i škola, sigurno bila najvažniji dio Prosinačkih radosti za najmlađe Novigrađane. Oni malo stariji družili su se na adventskim kućicama i uživali u glazbi u živo.

novigrad tz prosinac 2023
Foto TZ Novigrad

Bogato dekorirane žive jaslice dječjeg vrtića Girasole – Suncokret postavljene u prolazu Boška Petrovića, bile su pravo mjesto za druženje i posebno su oduševili prolaznike kostimima, božićnom atmosferom i dekoracijama koje su vrijedno pripremili djelatnici vrtića.

U novigradski CMIK dolazi se redovito tijekom godine u kino ili na kazališne predstave, pa je pored bogatog kino programa vikendima, dodatni prosinački program svojom raznolikošću privukao i male i velike Novigrađane u CMIK. Najmlađi su uživali na kazališnoj predstavi Orašar -Teatra Naranče iz Pule i predstavi Božično čudovište doktora Frankensteina udruge UPKA Error iz Novigrada. Kazališna predstava Realisti Teatra Exit iz Zagreba, veseli koncert puhačkog orkestra Naša sloga Babići i nastup pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan iz Rijeke s programom Amazing Gospel Christmas zabavili su brojne Novigrađane, a program u prosincu zatvorila je tradicionalno odlično posjećena baletna predstava Orašar poznatog Plesnog centra Carlotta Grisi.

Uvijek zanimljiv program održao se i tijekom prosinca u Zajednici Talijana u Novigradu. Tradicionalno izdanje festivala dječje pjesme Voci nostre, program A Natale puoi s programom dječjeg vrtića Girasole – Suncokret i talijanske osnovne škole, te razne glazbene predstave pružile su vesele trenutke za druženje i uživanje u glazbi.

U prosincu je grad Novigrad – Cittanova bio domaćin popularne utrke Novigrad Cittanova RUN pa je više od 650 trkača uživalo u trčanju kroz novigradske vidike od hotela Aminess Maestral, kroz centar grada i naselja Kastanija, Mareda do Dajle.

Prosinac je obilježila i likovna udruga Agata postavljanjem skupne izložbe radova na temu Ribe i ribari. U novom prostoru likovne udruge u Velikoj ulici, dvanaest članova udruge izložili su dvadesetak odabranih radova s morskim motivima.

A za sam kraj prosinca, čeka nas tradicionalno novogodišnje druženje – Goodbye 2023! Ispred Sportske dvorane u Novigradu, 31.prosinca od 14 sati, ispratit ćemo godinu na izmaku na najljepši način, uz druženje i obilje zabave. Zabavni program započet će s veselim aktivnostima namijenjenima djeci i nastavit će se uz odličnu glazbu DJ i Funbox banda i Tu i tamo banda. Druženje i zabava trajat će sve do večernjih sati, uz poznato odbrojavanje nakon 17 sati. Kao i prijašnjih godina, ova manifestacija ima humanitarni cilj, pa će prihod od prodaje plave kapice Djeda Mraza, lutrije i štrudle od 30 metara biti doniran novigradskim udrugama za poboljšanje uvjeta rada i kupnju opreme, među kojima je i oprema za spašavanje u slučaju prometnih nezgoda koju će koristiti DVD Neapolis.

Organizatori i pokrovitelji ovog događanja, koje je mnogima postalo najomiljeniji i nezaobilazan način ispraćaja stare godine, su Dobrovoljno vatrogasno društvo Neapolis, Udruga Zdravi Novigrad, Moto klub Pirates, Udruga za stare i mlade Dajla – Novigrad, Društvo gljivara Bujšine – Boletus, Društvo naša djeca Novigrad i druge novigradske udruge, Premium Image, Sportska dvorana Novigrad, Grad Novigrad i TZG Novigrad-Cittanova.

-Zato zadnji dan prosinca 2023. godine, dođite u Novigrad, stavite plavu kapicu i ludo ćete se zabaviti na poznatom veselom novigradskom ispraćaju stare godine, poručuju iz Grada Novigrada.

N E DIRAJ FOTKU

Sportska zajednica Istarske županije ima novog glavnog tajnika, proslavljenog olimpijca

ne diraj

Promjena na vidiku: Donosimo prognozu za Silvestrovo, doček i prvi dan 2024. godine