in

Sportska zajednica Istarske županije ima novog glavnog tajnika, proslavljenog olimpijca

Dobitnik posebne Istrijane 2021. bio Damir Burić Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

Nakon provedenog javnog natječaja Izvršni odbor Sportske zajednice Istarske županije imenovao je nekadašnjeg proslavljenog vaterpolskog olimpijca Damira Burića na dužnost novog glavnog tajnika.

Diplomirani ekonomist i stručni prvostupnik trenerske struke Damir Burić istaknuti je hrvatski reprezentativac koji je četiri puta nastupio na Olimpijskim igrama na kojima je osvojio po jednu zlatnu (London 2012.) i srebrnu medalju (Rio de Jeneiro 2016.).

Nastupajući za hrvatsku reprezentaciju na SP je osvojio po jedno zlatno i srebrno, te dva brončana odličja, dok je na EP osvojio po jednu zlatnu i srebrnu kolajnu. Osim u hrvatskim klubovima riječkom Primorju i zagrebačkoj Mladosti bogatu karijeru ostvario je nastupajući za klubove iz Turske, Italije, Malte i Srbije. Sa svim klubovima u kojima je nastupao je osvajao naslove državnih prvaka ili pobjednika kupa, a s talijanskim Pro Reccom dva je puta osvajao i naslov prvaka Europe. Godine

Godine 2010. proglašen je drugim najboljim vaterpolistom svijeta po izboru svjetske plivačke i vaterpolske organizacije, te najboljim vaterpolistom Hrvatske.

Dobitnik je najvišeg priznanja RH za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta Franjo Bučar, te odlikovanja RH Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara za osobite zasluge u sportu.

U Istarskoj županiji izabran je za najboljeg sportaša prvog desetljeća ovoga stoljeća, a dobitnik je priznanja Grb Istarske županije  i Istrijane za postignute izvanredne sportske rezultate.

Vjerujemo da će Damir Burić svoje bogato stečeno sportsko iskustvo s najznačajnijih svjetskih natjecanja i iz istaknutih europskih klubova, kao i petogodišnje iskustvo u poslovima organiziranja i vođenja turskog kluba Enka Istanbul, na dužnosti asistenta voditelja kluba, uspješno prenijeti na svoju novu profesionalnu dužnost Glavnog tajnika Sportske zajednice Istarske županije na dobrobit cijelog istarskog sporta.

Damir Burić će na dužnost glavnog tajnika SZIŽ stupiti 1. veljače 2024. godine.

Matija Červeni, dosadašnji glavni tajnik, utkao je u proteklih šest i pol godina provedenih na dužnosti izuzetno značajan rad i ideje te mu Sportska zajednica Istarske županije zahvaljuje za sve što je na toj dužnosti učinio za prosperitet istarskog sporta, piše u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik SZIŽ-a Mladen Pavićević.

Natali RAdovčić - Privatni album

Natali Radovčić iz Žbandaja kod Poreča natječe se u showu THE VOICE: Sve je krenulo s dječjim mikrofonom. Otkrila tko je zaslužan za njen glazbeni put

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Prosinac pun događanja iza nas