in

Proslava sv. Bernarda u FUNTANI: TZ uručio nagradu za najljepšu okućnicu i priznanje za trud

Foto Općina Funtana - Antonio Paljuh

Turistička zajednica općine Funtana već tradicionalno organizira akciju ,„Moj
balkon – okoliš je najljepši” kojom se želi zahvaliti mještanima što njegovanjem svojih okućnica i okoliša brinu o izgledu mjesta i stvaranju klime dobrodošlice za goste.
Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka te poštivanje tradicije i elemenata mediteranskog podneblja, istaknula je direktorica Turističke zajednice Ana Milohanović Čehić. Dodjela ovih nagrada upriličena je u sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća, održane sinoć 18. kolovoza povodom proslave Dana općine, mjesnog zaštitnika sv. Bernarda i Dana iseljenih Funtanjana.

Nagradu za najljepše uređenu okućnicu u Funtani u 2023. godini dobila je Rozeta Štifanić, Dalmatinska 35. Posebno priznanje i zahvalu za dugogodišnju brigu i trud uložen u održavanje okoliša uručeno je Mirjani Ramadan iz Ulice Dalmatinska 28.

Program Fešte sv. Bernarda nastavlja se i danas i sutra, 19. i 20. kolovoza.

Danas, u subotu, u 9 sati na boćalištu na Perilima  odigrat će se boćarski turnir Sv. Bernardo na kojem sudjeluje 12 ekipa, a potom slijedi vrijeme od 11 do 14 sati koje će biti posvećeno najmlađima. Kod Rotonde za njih je pripremljen šaroliki program, s kreativnom dječjom radionicom i face paintingom, a posebno oduševljenje izazvat će mađioničar Magic Albin svojim nastupom.

Od 18 sati ponovno ćete se moći opskrbiti domaćim delicijama na Smotri autohtonih istarskih proizvoda, također na Rotondi, a dan će, kao i prethodni, završiti zabavom uz Queen Tribute Band i Laguna Bandom.

U nedjelju 20. kolovoza u 11.30 povodom blagdana svetog Bernarda održat će se svečana sveta misa u Crkvi sv. Bernarda. U popodnevnim satima sve dobiva sportski predznak, jer kod nogometnog igrališta starta Rekreativna biciklijada sv. Bernardo. U 17 sati održat će se dječji poligon, a utrka starta u 18 sati.

Nedjelja 20.8.2023.

5. Rekreativna biciklijada sv. Bernardo

17.00 h Dječji poligon

18.00 h Start utrke

16.8.-19.8.2023. IZLOŽBA SLIKA LIKOVNIH AMATERA FUNTANE

18.00-22.00 h Crkvica Blažene Djevice Marije od Milosrđa, Perila

Foto Turistička zajednica općine Vrsar

Upoznajte Vrsar kroz zanimljive vođene ture – Besplatni razgledi starog grada, Okusi Vrsara i popularan Casanova Tour

Foto Trka na prstenac 2023.

Otvorena 48. Trka na prstenac u Barbanu