in

Upoznajte Vrsar kroz zanimljive vođene ture – Besplatni razgledi starog grada, Okusi Vrsara i popularan Casanova Tour

Foto Turistička zajednica općine Vrsar

Vrsar je jedna od omiljenih ljetnih destinacija mnogih, i domaćih i stranih gostiju, na zapadnoj obali našeg Poluotoka. Ako ga želite bolje upoznati i posjetiti neka od najljepših mjesta možete to učiniti i pod vodstvom stručnih vodiča. Za to se pobrinula Turistička zajednica općine Vrsar koja je pripremila nekoliko zanimljivih tura. Izdvajamo vođene besplatne ture po mjestu na talijanskom i njemačkom jeziku, za što ćete na kraju teksta pronaći datume. Vode ih licencirani vodiči, kreće se u 19 sati s rive, a mjesto susreta je ispred ureda Turističke zajednice. Preporučite ih svojim gostima, ako ste iznajmljivač.

Foto Turistička zajednica općine Vrsar
Foto Turistička zajednica općine Vrsar

Jedna od zanimljivijih svakako je Casanova Tour tijekom koje posjetitelji mogu otkriti manje poznate dijelove starog grada, ali i ljubav na Casanovin način. Ova hodajuća interaktivna predstava pod vodstvom izvođača Istra Inspirita započinje na rivi, nastavlja se na vidikovcima u starogradskoj jezgri, a završava na vidikovcu sv. Martina, jednom od najviših vidikovaca u Vrsaru koji se nalazi iza istoimene župne crkve. Dobro je prijaviti se na vrijeme, jer mjesta su ograničena, a interes uvijek velik. Tura je također besplatna.

Spomenimo i „Okuse Vrsara“. Tri degustacijska punkta ture uključuju: mesnicu i gourmet shop Kalčić, Rosinjola Olive Oil tasting bar i Trabaco wine bar. Ovo će iskustvo dodatno upotpuniti pratnja lokalnog vodiča, zaljubljenika u istarsku gastronomiju, koji će posjetitelje upoznati s poviješću mjesta kroz kulinarsku tradiciju. Rezervacija je obavezna, a cijena ture s uključenim vođenjem i tri degustacije iznosi 30 eura (225 kuna) po osobi. Rezervirati se može telefonom ili mailom agenciji Locus Adventures (+385 95 5028659; info@locusadventures.eu) ili u uredu Turističke zajednice općine Vrsar. Okusi Vrsara mogu biti simpatičan i originalan poklon za vaše vjerne goste ili prijatelje.

Okupljanje i polazak je ispred Turističke zajednice (Obala m. Tita 23) u 19.30 sati.

Foto Turistička zajednica općine Vrsar
Foto Turistička zajednica općine Vrsar

DATUMI:

22.8. Casanova tour – Casanova Tour | TZ Vrsar (infovrsar.com)

24.8.  Vođene ture na talijanskom jeziku – VOĐENE TURE VRSAROM NA TALIJANSKOM JEZIKU | TZ Vrsar (infovrsar.com)

30.8. i 13.9. Okusi Vrsara – Okusi Vrsara – degustacijska tura lokalnih proizvoda | TZ Vrsar (infovrsar.com)

Svijet zabave - Foto Teatar Naranča

LJETO U ISTRI: Svijet zabave Teatra Naranča 21. kolovoza u Loborici

najljepše okućnie ramadan ana milohanović rozeta štifanić fešta svetog bernarda funtana 2023

Proslava sv. Bernarda u FUNTANI: TZ uručio nagradu za najljepšu okućnicu i priznanje za trud