in

Prva beba rođena u 2023. je Noya iz Poreča. Porod počeo u vozilu hitne!

Foto Grad Pula - Posjed dogradonačelnice rodilištu

Među pet novorođenčadi koje su danas došle na svijet u Općoj bolnici Pula prva je Noya Bilali, drugo dijete Teute i Elgadafa Bilalija iz Poreča. Djevojčica teška 3730 grama rođena je u 3 sata i 11 minuta uz asistenciju porodničkog tima kojeg su činili dr. Bojana Milevoj i dr. Milan Prenc te primalje Mihaela Čuma i Irena Rojnić. Porod, koji je započeo već u kolima hitne pomoći, sretno je dovršen, a dijete je po porodu pregledala neonatologinja dr. Mirna Milevoj Ražem.  

Ponosnu majku i njezinu djevojčicu Noyu, čije ime, prema riječima majke, na arapskom jeziku znači lijepa, u ime Grada Pule posjetila je zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, uručivši im simboličan iznos od 2.023 kune i plišanog medvjedića. Zamjenica Močenić čestitala je majci te zaželjela djevojčici dug i sretan život.

Prema riječima voditelja Odjela fetalne medicine i opstetricije primarijusa dr. Davora Zoričića, u Općoj bolnici Pula u 2022. godini rođeno je 1.339 djece, za 176 manje nego godinu ranije, objavio je Grad Pula.

Foto - Ilustracija MUP

Novogodišnja noć u Istri: Tučnjave i narušavanje javnog reda u Bašaniji, Ližnjanu i Puli

Franka Gerometta i Ida Šantić - Foto Tanja Kocijančić

Vrsaranke FRANKA GEROMETTA i IDA ŠANTIĆ nakon više od 40 godina rada u vrtiću idu u mirovinu. Mnogi će ih pamtiti