in

Radi u Umagu: ANA CVITAN LAKOVIĆ iz Sv. Lovreča kandidatkinja za nagradu „Mali svjetionik za velike ljude“

Foto Mali svjetionik

Među deset finalista ovogodišnjeg „Malog svjetionika za velike ljude“, projekt koji Naj radnika nagrađuje novčanom nagradom, našla se i Ana Cvitan Laković iz Svetog Lovreča za posao koji obnaša kao vjeroučiteljica umaške Talijanske osnovne škole „Galileo Galilei“.

Za „Mali svjetionik“ prijavila ju je kolegica, Adrijana Panković, učiteljica hrvatskog jezika tamošnje škole, koja u svom obrazloženju, između ostalog, navodi:

„U Aninom svijetu svi zaslužuju poštovanje, lijepu riječ i pokoji kolačić. Ana je radoholičar i izrazito marljiva i sposobna osoba koja svojim kreativnim idejama i prijedlozima pokreće našu školu. I dok mnogi na poslu odrade samo ono što moraju, Ana je prva koja će predložiti nekakav projekt ili aktivnost kako bi učenicima pružila nova znanja i spoznaje. Veseli se svakom uspjehu svojih učenika i kolega kao da je to njezin uspjeh.“

Ona dodaje kako se Ana u potpunosti posvećuje svakom djetetu, pa joj se stoga učenici i učenice često povjeravaju i iznose joj svoje probleme i razmišljanja. Navedeno je potkrijepila i primjerom:

„Kada je jedan učenik iz njezinog razreda iznenada dobio dijabetes, Ana je odmah kontaktirala udrugu koja se bavi dijabetesom te je samostalno izradila brošure i educirala ostale učitelje i učenike o toj bolesti. Kada bi se u razredu počastili za kraj polugodišta ili slično, Ana bi dječaku dijabetičaru kupila posebnu čokoladu kako se ne bi osjećao drugačijim.“

Dodajmo i kako vjeroučiteljica Ana svakoga dana prijeđe 40 kilometara u oba smjera odlazeći na posao u Umag iz Svetoga Lovreča, gdje živi sa svojom obitelji. Majka je četverogodišnjeg Davida i šestogodišnje Dorie za koje, uz pretrpan raspored, uvijek nalazi vremena.

„I na početku ove školske godine Ana nam je po običaju zaželjela uspješnu i laganu školsku godinu, bez suvišnih stresova i briga. Ali ove godine nije nam to rekla uživo, nego je poslala poruku iz bolnice gdje se njezina šestogodišnja Doria oporavlja poslije operacije tumora na mozgu. Ana se uz sve brige i strahove sjetila nas, svojih kolega i učenika. Svima je poslala poruku podrške, ona kojoj podrška u ovom trenutku najviše treba. Nije zaboravila. Naša Ana je jaka i hrabra, uvijek s osmijehom na licu, vječni optimist. I kada smo je pitali kako uspijeva biti tako snažna, prisebna, kako se jednostavno ne slomi pod teretom koji trenutno nosi na svojim plećima, samo je rekla da jednostavno kao i uvijek mora ići naprijed i vjerovati da će sve biti dobro“, iznosi Adrijana Panković.

Ana za sebe govori kako voli biti spontana, svoja, iskrena i neposredna u kontaktu s drugima. Ideja „Malog svjetionika“ joj se sviđa jer stavlja u centar važnost ljudskog rada i vrijednost svakog čovjeka.

„Svi mi nosimo jedno svjetlo. Neka težina života nas tome najviše nauči. Tek tada shvatiš koliko je važno imati pored sebe dobre ljude. Ako svi to shvatimo i ako smo svi jedni drugima dobri, onda će svijet odmah postati bolje mjesto i na poslu će nam biti dobro. To sve skupa zatim može promijeniti društvo“, izjavila je Ana za „Mali svjetionik“.

Inače, ovaj projekt u prvi plan stavlja jednostavne i vrijedne ljude, a za pobjednika se traži zaposlenik koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela rada i poštenja, širi pozitivnu energiju i brine za svoje kolege, kako nadređene, tako i podređene. Cilj mu je potaknuti drugu perspektivu razmišljanja, skrenuti pozornost na sve djelatnike, bez obzira na njihov staž i branšu, koji se u svakodnevnom poslu posebno trude, pokazati da cijene zaposlenike i prave vrijednosti, te novčano nagraditi barem jednu osobu koja je svojim trudom dirnula druge.  Prošle je godine nagrada za Naj zaposlenika iznosila 50.000, dok je ove godine to 100.000 kuna.

Anu Cvitan Laković komisija je odabrala među „Top 10“, gdje je ujedno i jedina kandidatkinja iz Istre. Pobjednika „Malog svjetionika“ glasanjem bira javnost, a kako biste glas dali za vjeroučiteljicu Anu potrebno je poslati riječ  Kandidat9 na broj 666-999 ili nazvati broj 061/56-01 te zatim odabrati tipku 9.

Glasanje je otvoreno do 12.11.2021. do 20 sati.

Izvor Mali svjetionik

Organizatori projekta MazarsUdruga , Partner , Tim Kabel i  Zaklada Rhema

auto vozilo svjetla upaljena mup

MUP podsjeća na obvezu vožnje s upaljenim svjetlima

Pantović Vili Pilar pokal oradela piran 2021

Porečki ZUBATAC slavio u Piranu – 3 zlata i prelazni pehar za Pantu i Pilara