in

Radionica suhozida: Provedite aktivan vikend u parku skulptura Dubrova

Foto Gloria Sellan

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma 2021. udruga Mediteranski kiparski simpozij te partneri Turistička zajednica Grada Labina i Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja udružili su snage i organiziraju radionicu gradnje suhozida koja će se održati 2.10. (subota) i 3.10. (nedjelja) od 11 do 17 sati.

Prijave su obavezne putem linka https://www.istra.hr/hr/svjetskidanturizma2021/301 najkasnije do 1.10. do kraja dana.

Nakon uspješnih radionica obnove i gradnje suhozida u Parku koje su se odvijale lanjske godine, ove smo godine odlučili upravo s tom aktivnosti obilježiti Svjetski dan turizma, čija je tema “Turizam za uključiv razvoj”, a suhozid je upravo to – slavi tradiciju, njeguje baštinu, uključuje ljude svih dobi i ne mari za vještine, na svježem zraku u jedinstvenom ambijentu Parka skulptura Dubrova, izjavila je Renata Kiršić, predsjednica Udruge.

Ovogodišnju će grupu voditi majstor suhozidne gradnje Alen Čikada, a obnavljat će se suhozid koji omeđuje Park paralelno sa šetačkom rutom koja prolazi kraj skulptura Miroslava Šuteja, Peruška Bogdanića pa sve do Trona Ivana Kožarića kiparice Marije Ujević.

Radionica se održava u sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma u Istri u organizaciji Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

#svjetskidanturizma2021 #WTD2021 #budimoodgovorni

Park Skulptura Dubrova” sintetizira prirodu i likovno stvaralaštvo kao jedinstveno umjetničko djelo te slovi za jedan od najpoznatijih parkova skulptura na otvorenom na području Republike Hrvatske. Više na www.parkdubrova.eu

Bernard Bratović iz Poreča u RTL-ovom showu BRAK NA PRVU: “Želim promjenu u životu”

Ususret 22. INA Rallyju Poreč 2021.: Deset brzinaca, 72 posade i zatvorene ceste diljem Poreštine