in

U Vižinadu se vraćaju radionice „Cooking show“ – Kuhajte s renomiranim chefovima

Foto TZ Vižinada

Radionicama “Cooking Show” u Vižinadi istraživat će se koncept kulinarske kreativnosti i kulinarske tradicije. Renomirani kuhari poznati po svojim inovativnim pristupima kuhanju pokazat će kako kombinirati različite kulinarske tradicije, okuse i tehnike za stvaranje jedinstvenih i uzbudljivih jela. Sudionici će naučiti kako eksperimentirati sa sastojcima, uravnotežiti okuse i predstaviti svoje kreacije na vizualno privlačne načine te naučiti kako sljubiti određene vrste vina sa pripremljenim jelima. Ovim tipom radionica potiče se sudionike da razmišljaju izvan okvira i razviju vlastiti kulinarski stil.

Foto TZ Vižinada
Foto TZ Vižinada

Prva radionica će se održati u petak 24.11 u 17 sati, voditelj radionice je chef Stefano Cosattini, druga radionica je u utorak 28.11. u 17 sati koju će voditi chef Damir Modrušan dok je treća radionica u četvrtak 30.11. sa početkom u 17 sati koju vodi chef Damjan Bistričić poznat kao i Le outlaw chef.

“Cooking Show” je usmjeren na istraživanje raznih kulinarskih užitaka. Renomirani kuhari različitih kulinarskih profila pokazat će svoje znanje u pripremi jela s potpisom. Sudionici će imati priliku promatrati i naučiti tehnike kuhanja, odabir sastojaka i stilove prezentacije. Interaktivne demonstracije i praktična iskustva omogućit će polaznicima da poboljšaju svoje kulinarske vještine i prošire svoje gastronomske horizonte.

Radionica “Cooking Show” nije samo edukativna radionica za kulinarske entuzijaste, već služi i kao sredstvo za promicanje i očuvanje kulinarske tradicije. Nastupom renomiranih kuhara, radionicama se želi ukazati na važnost kulturne baštine u gastronomiji a korištenjem lokalnih namirnica sa lokalnih OPG-ova podići svijest o svemu što nam zajednica nudi.

Kotizacija iznosi 40 eura po osobi po pojedinoj radionici ili 100 eura za sve tri radionice a uključuje sav potreban materijal, degustaciju spravljenih jela te konzumaciju vina i stručno vodstvo poznatih chefova. Organizator projekta eno-gastro radionica je Turistička zajednica općine Vižinada, uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

S fokusom na istraživanje, tradiciju i kreativnost, sudionici će imati priliku učiti od iskusnih kuhara, razvijati svoje kulinarske vještine i uroniti u svijet eno-gastronomije. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da krenete na kulinarsko putovanje ispunjeno okusima, znanjem i inspiracijom, javlja Turistička zajednica.

gresa ramadani

POREČ: Gresi Ramadani s 4 medalje u Vrsaru titula najbolje juniorke Hrvatske

Foto KK Finida Poreč

U Novigradu županijska karate liga u katama – Natjecalo se 100-tinjak mališana iz 5 klubova