in

Rođene 162 bebe: Poreč ima najveći vitalni indeks među istarskim gradovima

Ilustracija - Foto Pexels za Pixabay

Državni zavod za statistiku objavio je svoje godišnje izvješće o prirodnom kretanju stanovništva u Hrvatskoj u 2021. godini. Statistički podaci otkrivaju da su u Poreču u 2021. godini rođene 162 bebe, dok je vitalni indeks 84,8, što je najviši vitalni indeks među istarskim gradovima. Iza Poreča slijede Pazin s vitalnim indeksom 72,2 te Vodnjan sa 70,8.

Osiguravanje dovoljno mjesta u vrtićima i školama trajni je prioritet porečke gradske uprave, pa su tako u proteklom mandatnom razdoblju izgrađene i otvorene dvije nove osnovne škole za više od 700 učenika čime je osigurana jednosmjenska nastava za sve. Dodatno, uređena su ili izgrađena čak tri nova vrtića i jaslica, s obzirom na to da potražnja za upisom djece u vrtiće raste iz godine u godinu.

– Iako je puno toga napravljeno, planiramo za dalje pa su, što se tiče naših najmlađih, prioriteti za razdoblje pred nama dovršetak obnove zgrade Gornjeg vrtića koja je u tijeku,  projektiranje škole u Novoj Vasi za svih osam razreda, te osiguravanje mjesta u vrtićima i jaslicama za svako dijete izgradnjom još dva vrtića., komentirao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Dodajmo i kako su u Republici Hrvatskoj u 2021., u odnosu na prethodnu godinu, rođena 663 djeteta više, odnosno, sveukupno 36.508 djece, objavio je Grad Poreč.

POŽAR SLOVENIJA srpanj 2022

Požar u Sloveniji blizu kuća: Hrvatska poslala kanader i helikopter

Foto Aminess

Buduće zvijezde Manchester Cityja družile se s djecom u Novigradu