in

Rukotvorine OŠ Svetvinčenat u humanitarnom „Moru ljubavi“ na Fešti od rožic

Nedavno započetu humanitarnu akciju „More ljubavi“, u organizaciji udruge Naš San Njihov Osmijeh, odlučili su podržati i učenici i učenice Osnovne škole Svetvinčenat.

Učenici i učenice, sa željom podrške akciji, marljivo su izrađivali rukotvorine uz podršku roditelja i zaposlenika škole i ovoga će ih vikenda izložiti u Svetvinčentu, na manifestaciji Fešta od rožic. Uz izložbu će se prikupljati financijska sredstva za humanitarnu akciju „More ljubavi“, čiji je cilj omogućiti tjedan dana ljetovanja u Istri djeci u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Izrada i izložba rukotvorina uz humanitarno prikupljanje sredstava provode se kao aktivnost projekta „Rastemo kroz volontiranje“ Volonterskog centra Istra, a u suradnji s humanitarnom udrugom Naš San Njihov Osmijeh.  

Učenici i predstavnici Osnovne škole Svetvinčenat te uključenih udruga bit će prisutni na štandu svih dana manifestacije, prema sljedećem rasporedu: u petak (8.4.2022.) od 15 do 19 sati, u subotu (9.4.2022.) od 9 do 16 sati i u nedjelju (10.4.2022.) od 11 do 14 sati. Pozivamo sve zainteresirane građane i građanke da posjete učenički štand, razgledaju i izaberu rukotvorine te da donacijom podrže provedbu humanitarne akcije „More ljubavi“. 

Zahvaljuju se odgojno-obrazovnim djelatnicima i roditeljima na suradnji u razvoju i provedbi učeničkih ideja, kao i Turističkoj zajednici Općine Svetvinčenat na podršci i mogućnosti organizacije izložbe u okviru manifestacije „Fešta od Rožic“.

Projekt „Rastemo kroz volontiranje“ provodi se s ciljem veće uključenosti djece i mladih u volonterske aktivnosti izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava, koje se osmišljavaju i provode tako da jačanju njihove kompetencije i povezanost sa zajednicom. Projekt se provodi u partnerstvu Volonterskog centra Istra s Osnovnom školom Svetvinčenat, Osnovnom školom Šijana i Osnovnom školom Stoja, uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022. 

TAR: I ove godine uskrsnice za sve umirovljenike

Uoči ukidanja svih mjera u Istri veliki pad novozaraženih i ostalih brojki